Det här med att blogga – Konfliktportalen

Jag ingår i en bloggportal som heter Konfliktportalen, tillsammans med en massa andra vänsterbloggar. De mest lästa av de bloggar som finns med i portalen är regelmässigt Jinge, min egen, Björnbrum (som nu tyvärr lämnat portalen, trotskisten som han hänvisar till i en mening är undertecknad), Dagens Konflikt och Anarkisterna.com.

Medlemmar i portalen är, förutom de nämnde, en mängd mindre anarkistiska och autonoma bloggar. En del av dessa vägrar länka till viss medlemmar i portalen, trots att ett av syftena med portalen är att man ska hjälpas åt. De som man oftast inte vill länka till är Jinge och mig. Det spelar inte mig nån större roll, men nog är det lite underligt. Om man vill agera kollektivt så måste man lära sig att agera tillsmmans med människor som inte tycker exakt lika. annars kommer man att förbli ensam, isolerad och inte kunna nå ut med det man vill nå ut med.

Länkar man till mig elelr Jinge får man i allmänhet en länk tillbaka. Helt automatiskt. Sådana länkar genrera också trafik. Inte lika mycket som när jag eller Jinge länkar till de mindra bloggarna, men det ger en del med fler besökare och mer uppmärksamhet som följd.

Det är nästan så man tror att de små bloggarna som inte länkar till de mycket lästa bloggarna faktiskt inte vill ha några besökare och/eller läsare. För de anstränger sig sannerligen inte för att försöka nå ut till nya läsare. Och gör man inte det så undrar jag faktiskt vad syftet är med att blogga. Intellektuell självrunkning? För skriver man nåt som man tycker är skitbra, och ofta är bra, som hos Eiz, (som också verkar lämna portalen), Salka, Guldfiske, Kim Muller och många andra, och ingen läser det, vad är meningen då? Mer än att man skriver för sitt eget ego. Nu ska sägas att flera av de nämnda småbloggarna faktiskt länkar ganska ofta till mig i alla fall. Det gör också Autonoma Kärnan (AK) och Acidtrunk.

Den förstnämnda av de två sista tycker dessutom att jag är en aptrist tråkgubbe. Det må vara hänt, men jag vet faktiskt inte om personen (personerna?) i fråga känner mig och hur kan han (hon, de) då vet att jag är en skitgubbe). Möjligtvis kan han (hon, de) ju anse att min blogg är en skitblogg för han (hon, de) kan ju läsa den. Men om han (hon, de) inte känner mig kan han (hon, de) knappast ha nån åsikt om hur jag är. Men iofs kan ju AK ha rätt. Jag kan mycket väl uppfattas av en del ungdomar som aptrist tråkgubbe. Och så får det väl vara då. Det gör liksom ingenting.

Den sistnämnda, dvs Acidtrunk, tycker att jag är en förtidspensionerad vänsterpartist med för mycket tid. Ett uttalande som jag nog tycker stinker lite elitism. Förutom att det då inte stämmer på en enda punkt. Jo förresten, jag har rätt mycket tid och i motsats till Björnbrum och Eiz har jag inte för avsikt att lämna portalen. Lite gnäll och olika åsikter har ingen dött av.

Intressant?
Bloggat: Frangere,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Förtidspensionerad vänsterpartist? Haha, så många kärleksfulla tjyvnyp som du du utdelar till oss vänsterpartister 😉

 • Yo!

  AK och Acidtrunk förefaller blott vara narcissistiska posörer. När de tröttnat på sin revolutionärsimage blir de Göran Skytte. Det är min gissning.

  Tomt poserande av deras slag är bara en puckad och perverterad form av identitetspolitik. Tragiskt dock att deras egotrippar spelar högern i händerna, då den använder exempel såsom dessa att diskreditera HELA vänstern.

  Lite lustig är också deras tendens att fokusera mer på personer och klasser än de strukturer som skapar dessa.

 • Jag fick också en inbjudan till ”Konflktportalen”, men jag anslöt mig aldrig. Det är jag glad för idag, den verkar ha kidnappats av autonoma och anarkister. Jag är inte imponerad av den autonoma rörelsen i Sverige, den intellektuella nivån på diskussionerna man för är pinsamt låg. Det tycker jag, med risk för att verka elitist.

  Däremot läser jag gärna din blogg liksom Björn Nilssons med stor behållning, men så är ni ju heller inte autonoma utan mer klassisk marxistisk ”gammelvänster” 🙂

 • Lex

  @Erik
  Konfliktportalen har inte kidnappats av autonoma och anarkister, den byggdes av autonoma och anarkister!

 • Erik:

  Vilka diskussioner syftar du på då? De diskussioner vi har haft på portalen har varit både konstruktiva och breda, och då syftar jag speciellt på diskussionen vi hade mellan bloggarna om förhållandet mellan praktik och teori.

 • LOKE/Lex:

  OK, kanske var jag lite onyanserad och förhastad i mitt omdöme om Konfliktportalen. Jag läser din blogg med glädje (LOKE), men jag har inte funnit så mycket intressant på konfliktportalen. Kanske har jag bara kommit in under perioder när den har varit ointressant (för mig) men jag fastnade aldrig för den på samma sätt som t. ex. ”Vänsterbloggar”, där jag ofta hittar någonting intressant i det pågående bloggflödet.