Svenskt konsortium vill köpa Volvo Personvagnar

Ett svenskt konsortium vid namn Konsortium Jakob AB (uppkallat efter Volvos första bil) har gett sig in i anbudsstriden om Volvo. I detta fall verkar det röra sig om betydligt mer kapitalstarka köpare än i Koenigsegg-konsortiet som försöker köpa Saab.

Initiativtagare till konsortiet sägs vara ingenjörsfacket på Volvo Personvagnar AB och Roger Holtback, en gång i tiden VD på Volvo är talesman för det hela. Något om också eventuellt garanterar goda politiska förbindelser i Sverige genom att den tidigare FN-mannen Jan Eliasson är hans bror. Och Handelsbanken samt AB Volvo med Leif Johansson i spetsen verkar finnas med som finansiärer.

Intressant?
Bloggat: Norah4You,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • OnTheTopOfLife

    Nu kan vi komma att få en chans att alla vi som känner solidaritet med industrin i Sverige, kan samlas och stötta projektet. Kanske vi kan få se en ny folkaktie?

    En sann kapitalistvän ”utan hjulen stannar Sverige”

    Maths in Sweden