Åter en stökig natt i Göteborg

Med anlagda bränder i Backa, Biskopsgården, Bjurslätt (Sockenvägen) och Majorna, rökbomb i Brämaregården (Långängen), stenkastning mot polisen i Gårdsten och stenkastning mot spårvagnar i Högsbo (Flatås).

Det händer förmodligen såna här saker jämt lite här och där, men just i dessa dagar sätts de ihop och man uppfattar attd et finns ett samband och sammanhang, som kanske inte alltid finns där. Men kanske är det lite fler än vanligt, en social oro bland ungdomar som tar sitt utlopp i destruktiva våldshandlingar som inte leder någon vart.

Ungdomarna i Hammarkullen har visat hur man kan göra, hur man istället kan agera konstruktivt, men det krävdes stöd från vuxenvärlden, i form av fritidsgårdspersonal på Mixgården, skolpersonal och andra för att ungdomarnas ilska skulle kanaliseras i en konstruktiv protest, som dessutom var framgångsrik. Bristen på motsvarande engagemnag och motsvarande verksamhet som Mixgården i andra stadsdelar är skriande.

De underliggande och utlösande orsakerna till ungdomsbråken i Göteborg har jag skrivit om tidigare.

Intressant?
Borgarmedia: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements