Ungdomarna i Göteborg är lättsmittade

Idén om att jävlas och tända eld på lite saker är en lättspridd smitta i en stad där luntning är den gammal tradition. Det behövs ingen organisering för att sånt som att elda och stöka till det lite ska sprida sig. Det räcker med att man läser om händelserna i tidningen, pratar med sin kusins kompis från Backa eller nåt liknande, och så händer det på nåt nytt ställe.

Natten till onsdagen var det mindre incidenter i Bräcke, Sannegården (brandställena i dessa två ligger nära varandra), Tolered, Tynnered och Gårdsten. Det innebär att det snart hänt i alla Göteborgs stadsdelar. Noteras kan att varken Bräcke eller Sannegården är några förorter eller miljonprogramsstadsdelar. Men orsakerna, arbetslöshet, sysslolöshet, dåliga framtidsutsikter etc. är förstås de samma även där, det är trots allt inga överklasstadsdelar. Det finns dock inget som säger att alla rapporterade brandincidenter eller stenkastningar på något sätt har någon relation til varandra. Det kan vara vi som skriver om dem som sätter ihop dem i syfte (omedvetet eller medvetet) att få det att verka vara något som det inte är.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements