Nazister överfaller och hotar folk

Ett typexempel på hur nazister agerar gentemot helt vanliga människor är fallet med en ung man som blev överfallen och misshandlad av nazister i Högsbo i Göteborg. Anledningen till att de överföll honom var att han hade en antinazistiska märke på sin väska. Inte nog med att han blev överfallen och misshandlad, nästa dag blev han igenkänd av nazisterna och hotad och jagad.

Det hela exemplifierar hur typiskt högerextremistiskt våld riktar sig mot vem som helst till skillnad från vänsterextremistiskt våld som i stort sett bara riktar sig mot högerextremister i samband med högerextremistiska möten och samlingar. Det vanliga vänsterextremistiska brottet är annars skadegörelse.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Nu är det jämt mellan blocken, kimmuller skriver Sjukvården går på knäna…, Johan Frick skriver Synden straffar sig själv, andread0ria skriver Plötsligt händer det!

Advertisements
 • Kanske sådant man får ta när man går runt med antifa-pins?

 • Så om man bör en antirasistisk pin så förtjänar man att misshandlas? Vi kanske bör förbjuda alla icke-rasistisk symboler för att slippa sådana här missöden?

 • Kristoffer

  Oavsett om man bär ett hakkors eller ett övestruket hakkors så ska man kunna gå på gatan utan att bli misshandlad. Jag blir inte imponerad av varken nazister eller ”antifascister” som använder våld som politisk metod.

 • Anders

  Fast det där är inte helt sant. Nazister har helt klart en värre historia av att ge sig på vem som helst men vänsterextremister börjar bli likadana. Ingen undgick väl fallet i Stockholm nyligen när vänsterextremister knivhögg en förbipasserande som bad dem att sluta klottra.

  Jag förstår inte varför man hela tiden måste ursäkta autonomt våld bara för att man råkar vara socialist. Det betyder inte att man försvarar nazister.

 • Anders_S

  Jo det är sant. 90% av vänsterextremisters våld riktar sig mot organiserade nazister. Bara en mycket liten del av nazistenas våld riktar sig mot organiserade vänsteraktivister. Högerextremister begår ungefär 10 gånger så många våldsdåd som vänsterextremister.

  Det handlar inte om att ursäkta (vilket jag ju inte gör, läs vad jag skrivit om överfallet på Kinnunenn och överfallet på en nazist förra på nationaldagen 2008), det handlar om att se fakta och sanningen. För vill man göra något år politiskt våld så måste man ta itu med högerextremisterna. Det är där den överväldigande delen av det politiska våldet finns.

  http://www.zaramis.nu/blog/2009/08/27/rattegang-mot-vansteraktivister-infor-lyckta-dorrar/
  http://www.zaramis.nu/blog/2009/06/07/oacceptabelt-overfall-pa-sverigedemokrat/

 • Anders_S

  Det är fullkomligt ointressant vilken pin killen eventuellt hade. Kommentarer om det tillför inget så jag tar inte med dem. Han får ha vilken jävla pin som helst utan att han ska behöva bli misshandlad.

 • Martin

  ”Jo det är sant. 90% av vänsterextremisters våld riktar sig mot organiserade nazister. Bara en mycket liten del av nazistenas våld riktar sig mot organiserade vänsteraktivister. Högerextremister begår ungefär 10 gånger så många våldsdåd som vänsterextremister.”

  Några källor på det?

 • ”Oavsett om man bär ett hakkors ” ”så ska man kunna gå på gatan utan att bli misshandlad.”

  Nej. Tar man frivilligt på sig sån skit och går ut får man inte bli förvånad om man åker på stryk.

 • Anders_S

  Martin: Brå:s och Säpos senaste rapport. Som finns länkad i några av de inlägg jag länkar till i detta inlägg. Det är inget kontroversiellt påstående.