Organisering är det som hjälper

För att få stopp på nedskärningar, för att få stopp på massmedias skitskriverier, för att få en förändring till stånd så är det organisering som gäller. Det har ungdomarna, personalen på Mixgården och skolpersonalen, samt befolkningen i Hammarkullen visat åtskilliga gånger. Den senaste gången var när ungdomarna på Mixgården stoppade sommarstängning av fritidsgården genom att agera politiskt.

Genom att organisera sig, samla namnunderskrifter mot nedskärningar och besparingar. Genom demonstrationer, uppvaktningar osv, visade ungdomarna i Hammarkullen vilken väg som är den framkomliga om man vill förändra samhället, om man vill ha stopp på nedskärningar, om man vill ha förändring, om man vill ha ett rättvisare samhälle. Det är genom organisering man skapar förändring, det är så man stoppar för försämringar, privatiseringar och nedskärningar.

Så istället för att sätta eld på bilar, känna sig trakasserade av polisen, istället för att elda upp fritidsgårdar där man bor, istället för att kasta sten på polisen, räddningstjänsten eller ambulanser så ska man organisera sig för att kunna skapa förändring. Organisering istället för destruktivitet är det som behövs. Bilbränder och stenkastning på brandkåren och ambulanser drabbar bara andra arbetare och andra vanliga männsikor som får det svårare att få sjukhusvård och en osäkrare tillvaro med ekonomiska problem på grund av uppbrända bilar osv. Det finns inget konstruktivt i att förströa sin egen livsmiljö. Så istället för att förstöra, elda och bränna, organisera så att protesterna kan ge resultat.

Organisation är det som ger resultat, det vet man i Hammarkullen. Därför tänker boende där samlas på torsdag klockan 18:30 i Emmaskolans matsal för att diskutera vad man ska göra för att stoppa nedskärningar och åtstramningar. I Stockholm ordnas snart också en större demonstration mot arbetslöshet och scoial nedskärningar, samling på Sergels torg den 15 september klockan 17:00.

Nåt som definitivt inte förändrar nåt är mer pengar till polisen. Det behöver inte vara fel, men det hjälper inte.

Läs intervju med mig i Internationalen.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Min luktar oxo fisk, Stenudd, Ola Möller, Mullvaden,
Borgarmedia: AB1, 2, 3, 4, 5, 6, UNT, SVD, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Olle

  Det är ju märkligt att det är just i vissa områden det är viktigt med fritidsgårdar (plantskolor för ungdomsbrottslingar). Och likafullt märkligt att det är utåtagerande personer med kriminell klädstil som stoppas av polisen. Rättvisa börjar hos invididen.

  Man har ingen rätt att kräva ett dyft så länge man anser sig står över de lagar och regler alla andra följer. Det som behövs är mer repressiva åtgärder. Nåt som definitivt inte förändrar nåt är mer pengar till sociala projekt, föreningsverksamhet osv. Belöning av antisocialt beteende fungerar givetvis uppmuntrande och stärker de antisocialas uppfattning av att det är de som bestämmer.

 • Anders_S

  Olle: Du är okunnig. Det enda SDN-område i Göteborg som bevisligen stoppat rekryteringen till gangstergängen är SDN Lärjedalen. I huvdsak beror detta på det fantastiska arbeta som bedrivs vid fritidsgården i Hammarkullen, Mixgården.

  Alla människor har rätt att ställa krav. Framförallt istället för att kasta sten och elda upp bilar. Vilket ju är det jag föreslår och som ungdomarna i Hammarkullen har visat.

  kriminell klädstil? Nu får du väl ge dig? Menar du slips och kavaj som skattesmitarna och de ekonomiska brottslingarna har? Eller Mc-väst som HA har?

 • ”Det är ju märkligt att det är just i vissa områden det är viktigt med fritidsgårdar (plantskolor för ungdomsbrottslingar).”

  Vad har du för källa på det? Info14 eller?

  ”Man har ingen rätt att kräva ett dyft så länge man anser sig står över de lagar och regler alla andra följer.”

  Du menar som Fredrik Reinfeldt, Stegö-Chil??, Tobias Billström och alla de andra små söta moderaterna som sket i lagen för att de tyckte att de inte behövde? ”Alla andra…” Pfff, ja jävlar, så du har aldrig stulit NÅGOT från jobbet? Jag tror du just fick slut på stenar att kasta, Olle-boy.

  ”Det som behövs är mer repressiva åtgärder. ”

  Då är det en tidsfråga innan den första polisen skjuts ihjäl med eldvapen. Fattar du ingenting överhuvud taget vad som orsakar detta? Det är ju den ökade repressionen från polisen!

  ”Nåt som definitivt inte förändrar nåt är mer pengar till sociala projekt, föreningsverksamhet osv. Belöning av antisocialt beteende fungerar givetvis uppmuntrande och stärker de antisocialas uppfattning av att det är de som bestämmer.”

  Kan bara hålla med Svensson, du är verkligen fruktansvärt okunnig.

 • Pelle

  Så enligt dig (Olle) så ska man anpassa sig oavsett hur tokigt det än må vara med vissa frågor i samhället bara för att en majoritet inte har dessa problem som nu uppenbart finns runt omkring oss.Precis som vanligt med andra ord , jag har det bra så nu skiter jag i dig ha ha …

 • Pingback: Bevare oss för alliansen | Jinges Web och Fotoblogg()

 • Pingback: Så länge det skärs ner så blir det värre | Svensson()

 • Pingback: Protestera mot nedskärningar i Göteborgs förorter | Svensson()

 • Såhär skrev jag till Olle borta hos mig (samma kommentar här som där):
  ‘Gratulerar Olle, du tänker som en tvättäkta fascist, som väljer att styra med yxa och spöknippe, mer repressiva åtgärder, att följa de lagar som finns, ordnung mu?ü sein!
  Att det är just i vissa områden som det är viktigt med fritidsgårdar är för att just dessa områden drabbas hårdast av nedskärningar på alla fronter: Föräldrarna går arbetslösa, ungdomarna berövas sina fritidsintressen, skolorna stänger biblioteken, minskar på de ‚Äúfria aktiviteterna‚Äù och dylikt. Att mer pengar till sociala projekt faktiskt hjälper bevisas väl, om inte annat, med att problemen ‚Äì om vi nu väljer att se det så ‚Äì ökat i takt med att nedskärningarna ökat. Märk väl: det handlar inte om att det inte finns pengar ‚Äì pengar har vi massor av ‚Äì utan om att ge dem som har mer (sänka skatterna) på bekostnad av de som saknar, som får betala allt mer ur egen ficka när det sociala skyddsnätets maskor repas upp av dessa våra politiker, för vilka makt är viktigare än att faktiskt åstadkomma något med den. Den ‚Äúbelöning av antisocialt beteende‚Äù (sic) som idag ges sker i form av just polisingripanden, ytterligare nedskärningar och resursrov på dem som har det sämst; genom att samhället visar att de inte bryr sig, inte tänker förändra något och är beredda att ge dig på käften med tusentals batonger för att bevisa detta.

  Det är inte konstigt att det brinner i Sverige.’