Rasistisk Carl Bildt?

Carl Bildt och UD arbetar inte på riktigt allvar med att få klarhet i varför Mehdi Ghezali och de andra svenskarna, däribland Safia Benaouda, gripits i Pakistan. I alla fall inte om man ska tro det uttalande som citeras i tidningarna och som fått advokat Peter Althin att bli upprörd.

Frågan är då varför Carl Bildt och UD inte jobbar så hårt med fallet. Eller för den delen Reinfeldt? Man kan nästan misstänka att det är för att personerna i fråga inte bär namn som Lars Persson, Anders Svensson och Kurt Olsson. Vilket ju är ren och skär rasism. I så fall är det mycket problematiskt. För anledningen kan väl ändå inte vara att Safia Benaouda är svenska med finskt ursprung och att Bildt inte gillar finnar? (något fördomsfullt i så fall får man väl säga). Eller är det bara Carl Bildts vanliga slappa arrogans som skiner igenom i uttalandet?

Självklart borde regeringen och UD arbeta hårt för att få klarhet i varför svenskarna gripits, om de har torterats (vilket ju är vanligt förekommande i Pakistan) och naturligtvis förska få dem fria. För så här långt har det ju inte framkommit några uppgifter som tyder på att de gripna varit inblandade i några som helst terroraktiviteter. Men det verkar som de rest in i Pakistan utan visum och att de försökt ta sig in ett oroligt område. Vilket ju verkar dumt och korkat och det är brottsligt vad jag förstår, men det är knappast terrorism.

Läs mer om Carl Bildt.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Puff The Magic Dragon, lever för evigt, Bo Myre skriver 27/9, Kafé 44: Föredrag om aktivistjuridik, Kaj Raving skriver Lagena-föreläsning, johan skriver När det brinner i förorterna röjs viktiga konfliktmönster i samhället, cappuccinosocialist skriver Hjälp kyrkan lämna medeltiden!, L. O. Kristoffer Ejnermark skriver Bra gjort av AFA

Advertisements
 • Det där var väl ändå ett lågvattenmärke även för att komma från dig? Bara för att det inte står i tidningarna så kan det ju faktiskt vara så att UD jobba med frågan. Men att kalla Sveriges regering rasistisk, det är att gå lite långt.

  Däremot skulle man ju kunna fundera lite på varför Mehdi Ghezali har lyckats bli gripen två gånger med samma anklagelse? En gång ingen gång, två gånger en vana??

 • Anders_S

  Peps: Läs nu igen, för inte någon stans har jag faktiskt påstått att Sveriges regering är rasister. Jag har ställt frågan och kanske varit insinuant. Inte riktigt samma sak.

  Bevisa gärna för mig att de inte är det genom ett svar på mina frågor.

 • Pingback: Ta hem Moland och French till Norge! | Svensson()

 • Karln består ju till 40% av slapp arrogans, så varför inte?

  Peps: varför?

 • vadeva

  Carl Bildt kanske bara har tröttnat på att rädda svenskar som sätter sig i klistret utomlands, igen? Det är ju inte första gången dessa individer försatt sig i den här typen av situation. Mehdi Ghezali och de andra har illegalt tagit sig till Pakistan och rest runt på falska papper. De sitter bra där de sitter. En gång är ingen gång, två gånger är en (dålig) vana.

 • Tom

  Inte ens Aftonbladet försöker ta poäng på Carl Bildt i dagens ledare:

  ”Vad Pakistan – och hela regionen – inte behöver är personer som Ghezali, Awar och Benaouda.

  Svenska UD ska naturligtvis försäkra sig om att svenskarna behandlas korrekt och får en rättvis rättegång. Dessutom måste diplomaterna undersöka om det tvååriga barnet kan föras hem till Sverige.

  Utöver det finns inte mycket att göra.”

  http://www.aftonbladet.se/ledare/article5807144.ab

 • Pingback: Hur vet alla att Ghezali med kamrater är terrorist? | Kulturbloggen()

 • Pingback: Allahu Akbar » Allas vår Terroristmamman Safia. Snyft!!!()

 • Gustav H

  Jag ser inte riktigt skillnaden på varför Bildt skulle lägga sig mer i dessa personers affärer och försöka rädda(?) dem, än man gjort när det gäller olika svenskar som hamnat i trångmål i Sydamerika eller Asien efter t ex knarkaffärer som gått fel. Eller jämför med den omtalade Annika Östlund, det var inte direkt snabbt jobbat i hennes fall.

  Det verkar ju onekligen tillhöra ovanligheterna att man faktiskt lägger ned arbete på att hjälpa svenskar i utländsk förvaring. Man bör ju ändra på hela den policyn tycker jag, för det är ju sådant här man betalar skatt för att få ta del av. Men det är ju inte speciellt underligt att inte den här trion får omedelbar assistans, om man tittar på historien. Och det har vad jag vet inte handlat om rasism genom åren heller, utan det har varit vanliga Svenssons som fått sitta här och där.

 • theo

  Om jag förstått det här rätt. Vår regering kämpade för att Mehdi Ghezali skulle friges och nästan precis efter frisläppandet åker han till Pakistan.
  Och sen klagar du och många andra att vi inte kämpar för att få han frikänd igen.
  Vore han helt oskyldig skulle han åkt till Sverige och levt ett lungt liv, skulle jag tro.
  Han har sig själv och skylla och Carl Bilt bjud på den ärligaste kommentaren hittils. Det känns som att Bilt har större frågor att kämpa för.

 • LO Larsson

  Ghezali har ju dubbelt medborgarskap algeriskt och svenskt.
  Vad har Algeriet gjort för honom nu och förra gången han satt på Guantanmo? Undersök detta, det finns kanske en regering till som behöver anklagas!
  Har inte varje människa en egen skyldighet att ta hand om sig själv eller skall man slå skallen i väggen på samma ställe hur många ggr som helst utan att lära sig att det gör lika ont varje ggr?