Spotify förbättrar och legal nedladdning ökar

Spotify för mobiler hade en funktion som tidigare inte fanns på Spotify för datorer, det var möjligheten att lyssna offline. Nu har Spotify infört den möjligheten även för datorer. Naturligtvis en avsevärd förbättring.

Nymodigheten gäller dock bara de som betalar för sitt lyssnande själva, dvs innehavare av så kallade premium-konton. För såna som mig, som har ett reklamfinansierat gratiskonto finns inte den nya möjligheten att lyssna offline.

Samtidigt så tyder siffror på att laglig nedladdning (inklusive streaming) av musik och film samt traditionell distribution av film ökat något i omfattning. Kanske inte så underligt när sådana tjänster som Spotify finns. Och kanske är det snarare det som är skälet, kanske mer än Ipred-lagen, även om den nog faktiskt har haft en viss effekt.

Intressant?
Bloggat: Signerat Kjellberg, Jonk, Anders Åhlund,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements