Rädda biblioteken i Göteborg

Flera lokala bibliotek i Göteborg hotas av nedläggning. Det gäller Linnéstadens bibliotek, Hammarkullens bibliotek och Bergums bibliotek i Olofstorp. I Olofstorp ska dessutom fritidsgården stängas. Naturligtvis förekommer det protester mot nedskärningarna, både på nätet och i verkligheten. Namninsamlingar , demonstrationer, Facebookgrupper etc. När det gäller Linnéstadens bibliotek hotar besökarna dessutom med ockupation:

– Våra besökare vägrar acceptera beslutet. Några har sagt att de kommer att ockupera biblioteket, säger Meta Hammenberg, chef på Linnéstadens bibliotek.

Intressant?
Bloggat: Nando, Mitt livs bibliotek, Greiderbloggen, SKV-bloggen,
I media: Gbg Fria1, 2, Internationalen1, 2, GP1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements