Överbelastningsattacken var riktad mot Stampen-koncernen

Enligt uppgifter från Basefarm så var den överbelastningsattack (DOS-attack) som stängde ner ett 40-tal medieföretag häromdagen ha varit riktad mot företagen Adeprimo och Mktmedia. Företag vars dominerande ägare är familjen Hjörnes Stampen. Det var också främst Stampens tidningar som darabbades av attacken.

Enligt GP ska de angripna sajterna på grund av attacken inte vara nåbara från utlandet. Detta verkar faktiskt inte stämme då jag från utlandet utan problem kan nå  i alla fall Göteborgs-Posten och TTela från utlandet. Anledningen till avstängningen av åtkomsten från utlandet ska vara att attacken startade där.

Orsaken till att just Stampen-koncernens lösningsleverantörer Adeprimo och Mktmedia angreps verkar ännu oklar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements