1 december börjar FRA sitt nya övervakningsarbete

Den 1 december, om lite mindre än en månad så startar FRA:s insamlings- och övervakningsarbete av data i kablar. Då får man bland annat tillgång till 30 stora börsföretags mejlkommunikation, fler partiers och många andra. Många privatpersoner och småföretag har ju sina hemsidor och mejlservrar på billiga webbhotell som exempelvis one.com och deras servrar står inte i Sverige. Storföretag har ofta sina mejlservrar i utlandet och då är det helt okej för FRA att samla in och övervaka mejltrafiken. Även flera stora mediaföretag kommer att bli övervakade på samma sätt.

Samtidigt har FRA utsatts för en DOS-attack av samma slag som slog ut en mängd mediesajter i Sverige förra veckan. Det är väl inte otänkbart att det kommer mer av samma slag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements