Fler organhandelshärvor i Israel

Ännu finns inga belägg för att palestinier berövats organ när de tagits in för obduktion efter att ha blivit skjutna och liknande. Något som palestinier i en omtalad artikel av den svenske journalisten Donald Boström uttalat misstankar om. Men deras misstankar har inte heller undersökts på ett trovärdigt sätt.

Att organ och vävnad tagits från israeliska soldater på det israeliska rättsläkarcentrumet Abu Kabir av chefspatologen Yehuda Hiss har däremot fastlagts, men att samma sak skulle ha hänt palestinier finns inga bevis för. Men det går att förstå palestiniernas oro för att det skett under de omständigheter som rått på rättsläkarcentrumet Abu Kabir.

Det som nu avslöjats i Israel är en illegal organhandel som inte inbegripit stölder av organ utan att fattiga människor varit villiga att sälja sina organ via olagliga kanaler mot betalning. På det sättet liknar den nya organhandelshärvan den organhandelshärva som tidigare avslöjats i New Jersey i USA och som hade kopplingar till Israel.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements