Svininfluensan sprider sig

Som förväntat sprider sig nu svininfluensan när hösten satt in och det blivit råare och kallare. Samtidigt vaccineras allt fler människor och nu ska även små barn vaccineras. Att små barn drabbas hårt av influensan är ingen nyhet. Det har varit uppenbart för alla som studerat uppgifterna från Australien och Nya Zeeland, där influensaepidemin är över sen nästan en månad tillbaka. Ingen större brist på vaccin råder heller, trots att vaccin tillfälligt kan ta slut på lokala vårdcentraler. Problemet hade dock förmodligen varit mindre om Sverige haft egen vaccintillverkning.

Svininfluensan har inte heller blivit farligare utan det är fortfarande att anse som en relativt mild influensa och biverkningarna av vaccinet verkar också vara milda. Hade det funnits allvarliga biverkningar så hade vi nog dessutom vetat det nu, med tanke på hur många som redan vaccinerats.

Läs också:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements