Rasismen i Vellinge

Enligt en undersökning som Sydsvenskan gjort så är cirka 60% av invånarna i Vellinge kommun positiva till att ta emot flyktingbarnen medan 25% är mot och 20% är utan åsikt. Detta placerar Vellinges invånare i paritet med de flesta svenskar där omkring 40% är för att minska antalet flyktingar och cirka 30% för att inte minska antalet flyktingar. Resterande 30% är de som anser att som inte vill utrycka en åsikt. En del avd ess tycker förmodligen att det är bra som det är.

Men kommunstyrelsens vice ordförande, sverigemoderaten Nils-Ola Roth, tycker att Vellingeborna visst måste vara mer rasistiska än så. Det är möjligt och troligt att han har rätt. Sydsvenskans undersökning är inte vetenskapligt gjord och man borde fråga fler frågor och fler människor för att kunna dra säkra slutsatser.

Intressant?
Borgarmedia: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements