Frikända för misshandel av Sverigedemokrat

De tre kvinnor som tidigare dömts till fängelse för misshandel av Martin Kinnunens sambo har nu frikänts i hovrätten från misshandel av Kinnunen. Kinnunen var tidigare partisekreterare i Sverigedemokraterna. Hovrätten menade att inga bevis fanns för att de misshandlat Kinnunen. Däremot fastställdes straffen för misshandeln av Kinnunens sambo.

En av de dömda har på odemokratiskt vis och på felaktiga grunder avstängts från sin sjuksköterskeutbildning. Hon borde trots fängelsedomen få fortsätta sin utbildning. att amn hamnat i fängelse kan inte ligga till grund för vad man får lov att utbilda sig till och får jobba med utom i vissa specifika fall.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • profanum_vulgus

    Det är väl inte ens så att ett straff eller brott i sig ska utestänga en från arbete. Har man begått brott mot barn kanske man inte ska jobba med barn, har man begått brott mot djurskyddet så borde man kanske inte jobba med djur, har man begått ekonomisk brottslighet kanske man inte ska ha vissa jobb osv.
    Men här finns ju ingen koppling mellan brottet och arbetet.

  • ”Men här finns ju ingen koppling mellan brottet och arbetet.”

    Nja, så enkelt är det kanske inte. Att vårda sjuka och skadade människor går väl inte riktigt ihop med misshandel. Ur detta perspepektiv finns det ändå någon form av logik i resonemanget. Samtidigt är det en rättsäkerhetsfråga där viktiga principer innebär att alla skall ges samma möjligheter när brottet väl sonats.