De som slåss om Volvo Personvagnar

Tre konsortier eller företag uppges vara intresserade av att köpa hela Volvo Personvagnar: alla tre uppges ha ett köp finansierat. I Volvo Personvagnars fall handlar det om betydligt mer seriösa spekulanter än det gör i Saabs fall. Inte heller handlar det om att stycka företaget. Utan möjligtvis blir det frågan om att produktion på sikt flyttas till Kina eller något annat land. I alla fall om kinesiska Geely får köpa personbilstillverkaren i Göteborg från Ford.

De andra spekulanterna är två konsortier, ett med i huvudsak svenska intressenter som går under namnet Konsortium Jakob, och ett med namnet Crown. I det sistnämnda finns i huvudsak US:amerikanska intressenter, men företaget representeras av den tidigare Volvo-direktören Roger Holtback.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements