Allt fler klagomål mot hyresvärdar

I takt med en ökande bostadsbrist och mindre nybyggande ökar antalet klagomål på misskötsel i hyresfastigheter. Detta är en direkt följd av ökande vanvård där slumvärdsbolag som Newsec, Acta, Allokton, Centerplan och Bovista går i spetsen. Men även företag som Wallenstams får en stor mängd klagomål på misskötsel och vanvård, på dålig service och annat.

Vanvården beror i sin tur på kortsiktiga vinstintressen som resulterar i att vintsen kan ökas genom att man inte underhåller fastigheter. Folk tvingas ju bo kvar ändå, efetrsomd et finns väldigt få andra bostäder att flytta till. Och även om man lyckas flytta så finns det alltid nya hysresgäster om vill ha nånstans att bo Bostadsbristen möjliggör således misskötseln av fastigheter.

Orsken till bostadsbristen är i stor utsträckning politiska beslut. Ränetsubventoner för byggande av bostäder har exempelvis tagits bort. Något som resulterat i minskat byggande och färre hyreslägenheter. Även privatisering och införandet av kortsiktiga vinstkrav även i allmännyttan har bidragit till situationen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements