Nya polisövergrepp i Köpenhamn – attack mot Christiania

christiania_flagNatten till idag stormade den danska polisen en fest i Christiania. En fest som var just en fest och inte en egentlig politisk aktivitet även om politiska uttalanden och tal förekom. Det hela var en helt legitim och fredlig sak som det inte på något sätt fanns anledning att ingripa mot. Över 200 personer omhändertogs vid den brutala polisattacken mot festen och mot Christiania. Polisens övervåld och övergrepp mog aktivister och demonstranter i Köpenhamn fortsätter alltså.

Raden av brutala övergrepp och trakasserier mot fredliga demonstranter fortsätter alltså. Nästan vid varje aktion planerar polisen våld mot demonstranter. Något våld från demonstranter har vi dock ännu inte sett något prov på med undantag av en mindre incident där några fönster slogs sönder. Dvs det var inte ens något våld mot poliser eller personer, utan skadegörelse mot döda ting. Och förstås också med undantag av det självförsvar som blev följden av polisens stormning av Christiania.

Listan på polisens övergrepp blir allt längre:

 1. Massingripande mot oskyldiga i den stora demonstrationen med efterföljande trakasserier och förnedrande behandling.
 2. Övergrepp mot fångar i fängelset vilket orsakade fångupplopp.
 3. Massomhändertagande av oskyldiga i en demonstration på söndagen.
 4. Trakasserier mot demonstration på måndagen
 5. Attack och övergrepp mot oskyldiga på en fest i Christiania, natten till idag.

Intressant?
Bloggat: Proletärbella, Kildén & Åsman,
Borgarmedia: KVP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Lars G

  Om de nu är så snälla och fredliga varför förbereder de sig då och tar med molotovcocktails och stenar? Besynnerligt.

  • Anders_S

   Lars G: Kanske beroende på att polisen i en vecka har omhändertagit, slagit, förnedrat, misshandlat, pepparsprejat och jagat oskyldiga? Nån gång tröttnar man på att bli illa behandlad och slår tillbaks.

 • profanum_vulgus

  Lars G:
  Om polisen nu var så fredliga varför förberedde de sig med batonger, sköldar, pistoler, k-pistar, chockgranater och tårgas?

 • Detta är fascistmetoder. Nu läser vi om hur hundratals helt oskyldiga människor bakbinds, tvingas sätta sig ner på gatorna och sitta nerhukade i timtals. Någon som har sett bilder från Guantanamo? Jag har gjort det. Sådant är tortyr, även om det inte är värsta formen av sådan.

  Fascistisk regimer regerar genom att gripa människor helt slumpmässigt och utsätta dem för värre eller lindrigare former av tortyr. Detta gör de för att sprida skräck i befolkningen – alla sla veta att ingen går säker.

  Ingen stat som vill kalla sig demokratisk och försöker hävda att den är en rättsstat beter sig på det här sättet. Ledsen, men en spade ska kallas för vad det är – en spade! Vi har fullt utvecklad fasicm i norden numer, ja i EU.