Cypern – fiffelparadis

Cypern har blivit ett allt populärare land när svenska företagare vill slippa betala för det som är gemensamt. Sådant som förskolor, skolor, sjukvård, ålderdomshem etc. Uppenbarligen är det många företagare som tycker att man inte ska betala för sånt eftersom de försökt smita från skatten genom att registrera företag på Cypern. Men det verkar nu som om deras planer slått lite slint. 400 personer har upptaxerats med totalt en halv miljard kronor genom att Skatteverket inte godkänt det aktuella skattesmitarupplägget.

Alla som nu upptaxerats ser ut att ha varit kunder hos ett och samma skatterådgivningsföretag. Ett företag som alltså tycker att gemensam välfärd och soidraitet inte är något som man ska satsa på. Och som det nu också visat sig, ett företag som ger dåliga råd även när enskilda företagare vill smita undan betalning till gemensamma åtaganden som skola, sjukvård och åldringsvård.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Odin

  Nu var ju detta upplägget inte olagligt fram till inte länge sedan.
  Skatteverket kan ju mycket väl komma på andra tossiga saker som att ”alla som har rödmålade hus måste betala en extra miljöskatt”.
  Hur många visste detta då de målade sina hus ?
  Detta kommer uppstå när skatteverket ändrar sina regler med kort notis.
  Detta upplägg (holdingbolag på Cypern) har varit väldigt populärt eftersom det har varit lagligt tidigare. Det finns många personer i detta land som livnär sig på att hitta luckor i skattelagstiftningen eftersom det som inte är förbjudet faktiskt (fortfarande) är tillåtet.
  /*provokation, borttagen*/ #AS