Nej till licensjakt på varg! – Upprop!

varg2Snappat upp från Jinge:

Den 2 januari 2010 går startskottet för den första mer omfattande vargjakten i Sverige sedan i början av förra seklet. Mer än 12 000 vargjägare har registrerat sig för att skjuta 27 vargar i de fem länen Dalarna, Värmland, Gävleborg, Örebro och Västra Götalands län. Inte sedan 1920-talet har vargjakt i denna omfattning bedrivits i Sverige. Mer än 10 % av Sveriges vargstam ska skjutas bort, trots att det inte finns mer än 230-250 vargar. Jakten saknar vetenskaplig grund och strider mot EUs naturvårdslagstiftning.

Gör din röst hörd, skriv på listan nedan som kommer att skickas till Miljöminister Andreas Carlgren och till politikerna i Miljö- och Jordbruksutskottet.

Passa också på och bli medlem i Svenska Rovdjursföreningen! Medlemsavgift 275 kr Postgiro: 149 42–7. www.rovdjur.se

* UPPROP *

• Jag protesterar mot att regering och riksdag öppnat för licensjakt på varg i ett läge där vargens bevarandestatus är långt ifrån säkerställd i Sverige!

• Jag protesterar också mot att vargstammen ska begränsas till 210 individer. Istället bör ett nytt etappmål sättas om 30-40 föryngringar sättas fram till dess att den av regeringen tillsatta utvärderingen rapporterat sina resultat den 1 juli 2012. Detta för att säkra vargstammens möjligheter att uppnå gynnsam bevarandestatus!

Klicka här och skriv på!

Intressant?
Andra om: , , , , , , , , , ,
Media: HD DN1, 2, 3, SVD1, AB1, 2

Advertisements
 • Jag

  Ja det är märkligt vilken kraft varghatet fortfarande har i vårat land. Björnen är ju t.ex otroligt mycket vanligare, och farligare, än vargen men är inte alls lika hatad (om än jagad). Men det är svårt att säga till rädda människor att deras rädsla är irrationell oavsett om det handlar om mörker, vargar, invandrare eller spöken.

  Det man istället borde göra är ju att fylla på med nytt blod för att få en livskraftoig vargstam som inte hotas av inavel. Nästan alla vargar i Sverige är ju släkt på relativt nära håll och stammar från bara tiotalet djur.

 • Pingback: Obama fastnar i Irak | Jinges Web och Fotoblogg()

 • pia prambrant

  att 12 000 jägare vill vara med och skjuta borde väl betyda att fler än de 27 skjutbara vargarna kommer att få sätta livet till?

 • Sven Persson

  Skrämmande att vargjakten får fortgå.