Vet den anhållne mannen vem Nancy Tavsans mördare är?

Den man som anhållits för skyddande av brottsling i samband med mordet på Nancy Tavsan i Hjällbo (uppsvenska tidningar lyckas om och om igen kalla stadsdelen för Hjällby, obegripligt) har enligt tidningarna spårats med hjälp av den mördades mobiltelefon. Om det är så att han faktiskt innehar hennes mobiltelefon bör han ju ha fått den av den person som tagit den från henne, vilket ju troligen är mördaren. Det betyder att han förmodligen vet vem mördaren är men vägrar säga något.

Kontentan av det resonemanget är att mördaren kan var någon man har anledning att vara rädd för, dvs en person med kopplingar till eller medlemsskap i något kriminellt gäng eller nätverk. Enligt norska tidningen VG ska dock ett kriminellt gäng, Original Gangsters, ha utfäst en belöning för den som ger tips så att mordet kan lösas. Eller så rör det sig om personer som på olika sätt är anhöriga till Nancy Tavsan eller till mördaren och olika förvridna hedersbegrepp kan då ligga bakom den anhållne mannens tystnad.

Det behöver ju inte vara så att mannen har Nancy Tavsans mobiltelefon, men kansk ehar han fått telefonsamtal från den efter att mordet begåtts. I så fall så stämmer ju också det resonemang som jag fört ovan. Det återstår att se hur det ligger till och om media fått det hela rätt eller helt om bakfoten.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

PS. Det har visat sig att det inte alls är en man som anhållits utan en pojke på 16 år. Något som inte var känt när jag skrev detta inlägg. DS.

Advertisements
 • Roger

  Jeg vil stille ett sentralt sp??rsmål til dere alle & det er som f??lger : Hadde Nancy noen tilknyttning til denne kriminelle banden som har utlovet en dus??r på Kr. 50 000,- (svenske)? La oss tenke oss at hun hadde det & det var som venninden h??rte på tlf. Hvem er du?Hva vil du? Kan det da v?¶re en fra en rivaliserende bande som ligger i krig med banden som utlovet bel??nningen som har tatt hevn for ett eller annet som banden har gjort eller skal gj??re? Hvis ikke hun hadde noen slags forbindelse med denne kriminelle banden så er jo dette en annen sak. La oss be for Nancy. La oss be om at morderen blir tatt for dette rovmordet som virker uforståelig på oss alle. Signe minnet over Nancy. Mine tanker går til Nancy`s familie.De vil aldri komme over dette tapet.De har min ydmyke kondolanse. PS! Det er ikke familien denne meldingen er ment for. Jeg håper at morderen blir tatt snarest slik at vi alle kan få noen svar på hvorfor dette rovmordet skjedde. Jeg håper ytterligere at morderen får lovens strengeste straff. Dette var ett uforsåelig rovmord. Ydmykt hilsen Roger

  • Anders_S

   Roger: Så vitt det är känt har Nancy Tavsans familj ingen anknytning till något kriminellt gäng. Familjen verkar vara en delvis assimilerad kristen syriansk familj med väldigt svenska värderingar. Däremot så är Nancy Tavsans familj som sgt var av syrianskt urpsurng vilket också Denho Acar (ledare för Original Gangsters är) och hans släkt är. Man måste okså förstå att fler av gangstergängen i Göteborg är riktiga maffiagäng, man lånar ut pengar, man har social verksamhet exempelvis genom att hjälpa människor som har problem med myndigheter, banker och annat. Andra gäng (ex. Hells Angels) samlar in pengar till barnsjukvård etc.

   Sen är jag motståndare till hårda straff då det exempelvis inte har någon som helst effekt på den här typen av brott. Och av en massa andra skäl också.
   http://www.zaramis.nu/blog/2010/01/03/det-viktiga-ar-inte-harda-straff/