Bra med protest på Saab – men lite väl sent

Arbetarna på Saab Automobil i Trollhättan har idag avsikten att protestera mot nedläggningsbeslutet vid middagstid. Men nån arbetsnedläggelse eller strejk är det ju egentligen inte fråga om man inte gör mer än det som tidningarna rapporterar om. Det hela sker ju faktiskt vid lunchtid. Det blir en kort protest mot nedläggningsbeslutet. Det är bra, men det räcker inte. Saab-arbetarna måste börja kämpa för att få nya jobb till stånd. Bensinbilstillverkning är något som inte har framtiden för sig på grund av att förbränningen av fossila bränslen måste minska.

Det enda vettiga vore att Saabarbetarna efter protestmötet inte gick tillbaka i arbete, utan istället ockuperade fabriken, förhindrade nedmontering av utrustning och började ställa radikala krav för omställning av produktionen. Annars blir det nedläggning och inga nya jobb. Fackordföranden, som definitivt inte företrätt arbetarna på fabriken, han har dock sin framtid säkrad i motsats till de flesta som arbetar på Saab idag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements