Bildt hycklar om frihet på nätet

Friheten på nätet måste försvaras skriver Bildt. Men i praktiken är det sämre ställt när det gäller att försvara friheten på nätet i det land där Carl Bildt och hans parti regerar. I Sverige har man infört den ena begränsningen och kontrollen efter den andra. Regler som Ipredlagen, FRA-lagen och en del annat smått och gott har införst under den nuvarande borgerliga regeringen. Saker som begränsar friheten och yttrandefriheten på nätet.

Det är lätt för Bildt att vara kritisk och för frihet i andra länder. Men på hemmaplans tycks det vara andra bullar som gäller. Här ska det kontrolleras, snävas till och stramas åt. Friheten på nätet begränsas steg för steg i det land där Carl Bildt och hans partikamrater faktiskt har makt. Debattartikeln i SVD om att friheten måste försvaras är fkatiskt rent hyckleri. Där Bildt har makt att faktiskt försvara friheten på nätet så gör han det inte. Utan motsatsen.

Och hur ställer sig Bildt till att folk (eller undersåtar som Bildt i sant patriarkalisk anda kallar oss) faktiskt får sparken från sitt jobb om de använder den begränsade yttrandefrihet som faktiskt ändå finns på nätet? Misstänker att han försvarar sådant om det händer i Sverige, men inte i Kina.

För mig verkar det dessutom som om Bildts debattinlägg syftar till att föra fram fler förslag om inskränkningar, kontroll och begränsningar på nätet. Det tycks för Bildt handla om vilka makthavare som har kontrollen, inte om frihet.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, 2, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements