Inte längre immun mot vinterkräksjuka?

Enligt forskare så finns det numera en muterad variant av vinterkräksjukeviruset som också kan smitta de som är immuna mot vanliga vinterkräksjukevirus. Dvs såna som jag och mina syskon som alla är immuna mot vinterkräksjukan genom att vi bär på en viss genvariant. Jag har visserligen inte blodgrupp B (en högre andel av de med blodgrupp B är immuna än bland andra människor) som mina syskon och bägge mina föräldrar har, men immun är jag lik förbannat.

Men det är mycket irriterande om jag inte längre kan klara mig från vinterkräksjuka, en sjukdom jag aldrig haft i hela mitt liv. Trots att folk runt mig varit sjuka.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Jag undrar jag om de inte försöker göra det igen – skapa någon slags panik. Det talades ju också lite kryptiskt om ett nytt läkemedel mot denna muterade sjukdom. Vem vet, de kanske har ett nytt vaccin på gång?

    Jag tror inte på ett enda ord från läkare och läkemedelsföretagen numer, och det är jag nog inte ensam om.

    • Anders_S

      Så länge inte någon av de jag vet är immuna blir sjuka så tror jag fortfarande att jag är immun.. MIn syster har testat och vet att hon är immun. Ingen av jag eller mina syskon, våra barn, eller våra föräldrar har nånsin haft vinterkräksjukan. Däremot min fru och hennes barn (mina styvbarn).