Märkligt på Västtrafik

Är nu på väg till Lidköping med ett eminent regionaltåg som kör för Västtrafik. Men det märkliga är att jag inte får åka på tåget med mitt kort som har kontoladdning. Ja, jag kan åka från Herrljunga till Lidköping, men inte från Göteborg till Herrljunga. Med regionen runt eller annat månadskort hade det gått bra.

Det blir alltså praktiskt helt omöjligt att åka med Västtrafik hela vägen till Lidköping från Göteborg för mig då enda möjligheten är att åka tåg till Herrljunga eller nån annan stans för att byta. Detta trots att alla orter jag nämnt ligger i Västtrafiks område. Bisarrt är bara förnamnet.

Dessutom blir nu resulatet att jag får betala resna två gånger. För jag tryckte ju plus och stämplade kortet i Göteborg och sen på tåget igen. Stämplade ut när jag gick av tåget i Herrljunga för att inte få betala för hela vägen till Jönköping. Blev av med strax över 80 spänn plus de 105 jag var tvungen att betala till SJ för resan Göteborg-Herrljunga. Så nu blir det till att köa på nån Tidpunkten.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • kjelleman

    Vilken tur att det bara tog typ tio år att utveckla systemet, så det inte blev så att det gjordes svårare i stället 🙁

  • Olof

    En anledning till att du inte kan åka på kontoladdning kan vara att avtalet Västtrafik har med vissa tågoperatörer är ett sk. nettoavtal. Det innebär att alla intäkter från enkelbiljetter går direkt till tågoperatören och används som incitament för att operatören skall göra sitt bästa för att sköta trafiken. Bruttoavtal har slutits med alla bussoperatörer och tågoperatörer på vissa sträckor inom västtrafikområdet och innebär att samtliga biljettintäkter går direkt till Västtrafik som då ersätter operatörernas kostnader med en klumpsumma.

    Detta kan vara en förklaring till att du inte kan åka med kontoladdning hela vägen, men det är självklart ingen godtagbar anledning nu när västtrafik pumpat in en halv miljard till det nya biljettsystemet. Kanske blir det ändring med den nya tågupphandlingen. Man får hoppas!

    Fortsätt kämpa!