Fifflaren och lurendrejaren Victor Muller

Det visar sig att Spyker och dess uppgivna nya huvudägare, tillika VD, Victor Muller saknar en del av de pengar som behövs för att faktiskt genomföra köpet av Saab. Troligen kan han få fram mer pengar från det håll han redan lånat en massa från, nämligen den ryska familjen Antonov, med kopplingar till ryska maffian. Men det är ju också så att Muller ju helst inte vill erkänna några kopplingar till den ryska familjen som äger banker och finansföretag i fler av de gamla Sovjetstaterna.

Muller vill inte avslöja vilka finansiärerna bakom köpet faktiskt är, men har tdigare till Göteborgs-Posten uppgett att han tagit upp lån från familjen Antonov. Idag hävdar dock Muller att det finns flera finansiärer och vill inte kommentera familjen Antonovs eventuella medverkan. Men för mig är det uppenbart och mer än troligt att en stor del av pengarna till Saab-köpet kommer från Antonov och/eller deras banker i Baltikum.

Jag är också helt övertygad om att Spyker inte kan klara att driva Saab, att det därmed blir konkurs inom ett par tre år för Saab Automobil och att antalet jobb på fabriken aldrig kommer att överskrida det som finns idag. De skattepengar om pumpas in i projektet i form av europeiska lån och statliga garantier kommer att försvinna och delvis hamna i skatteparadis för att berika Muller och hans affärspartners. Man har gjort liknande saker förut.

Den här affären stinker. Muller är en bondfångare, fifflare och lurendrejare. Inget annat. Definitivt inte Saab och Trollhättans frälsare. Spyker är en oseriös köpare.

Intressant?
Läs mer: Mullvaden, Intisbloggen, Internationalen, Röda Malmö, Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

6 svar på “Fifflaren och lurendrejaren Victor Muller”

  1. Det ligger nog både en och två hundar begravda i den här affären. Och den tenderar att mer och mer likna en ”affär” än en seriös satsning. Oavsett vilken ägare som skulle ta över SAAB så skulle det krävas en omfattande revision av modellprogrammet och en helt annan positionering på en marknad som mer och mer förefaller vara från en svunnen tid. SAAB har inte lyckats med lönsamhet under runt 20 år och det borde visa på en grundläggande strategisk missbedömning. Spyker och Muller luktar skumraskaffärer lång väg och kommer sannolikt att stycka bolaget på dess värdefulla delar när väl affären är klar. Självklart kan dom sedan med dystra miner hänvisa till att det inte gick att få lönsamhet i företaget. Surprise!

Kommentarer är stängda.