Stora bloggpriset och bloggtävlingar rent allmänt

I går avgjordes Aftonbadets och Bloggportalens tävling, Stora Bloggpriset. Jag var en av dem som nominerade kandidater och fick se en av de bloggar jag nominerat och dessutom röstat på, vinna. Nämligen fotbollsbloggen Bara Ben där bland annat en son till en god vän och dessutom en bekant, Ulf Bjereld, skriver. Förutom bara ben så vann ytterligare två göteborgsbloggar sina klasser, nämligen

Bloggtävlingar finns det säkert alltför många, men Stora Bloggpriset är väl den största och kanske också den mest välrenommerade även om vilka som som vinner i den politiska kategorin är ganska förutsägbart. I år blev det FarmorGun. Inget fel med den bloggen, men samtidigt är det inte en blogg jag läser speciellt regelbundet. Inte heller var det speciellt förvånande att Kenza vann modebloggskategorin. Men jag vet inte om det är speciellt utbrett bland bloggare att tävla för tävlandets skulle som skribenten i DN tycks anse.

Hela tre av kategorierna vanns av göteborgsbloggar, förutom sportbloggen BaraBen så var det Heja Abbe i kategorin Vardagsliv och Fritid och 365 saker i kategorin Nöje & Kultur.

I motsats till förra året åkte jag dock inte upp till utdelningen av Stora Bloggpriset i år.

Bloggat: Kulturbloggen, Scaber Nestor, Moderskeppet, Opassande,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Men vad vinner dom? Äran? Ett snack med Henrik Schyffert? Inträde till Globen? En trisslott?

    • Anders_S

      Man vinner inte ett skit. Mer än ”äran” och möjligheten att få åka till Stockholm för att mingla och käka gratis.

  • Hej. Tycker det är lite tråkigt att bara dom ”STORA” får chansen att vara med. Varför inte lyfta fram nya okända bloggar i ljuset så skulle det bli roligare. Man tröttnar ju på det så man orkar inte ens bry sig. Kram