Oseriösa aktörer – oseriösa upphandlingar

Enligt stora privat sopföretag så är de upphandlingar som Stockholm stad gör för sophämtningen helt oseriösa. Man ger villkor som inte går att räkna på menar en representant för RagnSells som uppger att man inte kommer att delta i kommande upphandlingar. Om seriösa företag inte deltar i upphandlingar så menar jag att upphandlingen är oseriös och det betyder att det blir oseriösa företag som vinner. Man menar att Stockholms stad bara går på billigaste anbudet utan att bry sig om huruvida det fungerar eller inte. Arbetsmiljön och arbetsvillkoren blir outhärdliga för personalen.

Liselotte Lööf AB som vunnit en del upphandlingar på senare tid. Uppenbarligen har villkoren för de låga priser som företaget haft i sina anbud byggt på att man kan sänka lönerna för de anställda vid övertagandet av entreprenader på sophämtning. På det sättet anser jag att Liselotte Lööf AB är ett oseriöst företag även om man kanske sköter andra saker som man ska.

Konsekvensen av denna kombination av oseriösa upphandlingar, ensidiga lönseänkningar under gällande avtal och oseriösa anbud har lett till att sophämtningen i Stockholm inte fungerar speciellt bra.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements