Fler gangsteruppgörelser på Hisingen

Gangsteruppgörelserna/hoten på Hisingen fortsatte för andra dagen/natten i rad. Denna gång utanför Netto på Backa Kyrkogata i Backa. Fem personer har anhållits för de tidigare skottlossningarna på Sommarvädersgatan i Biskopsgården och Gåsagången i Backa. Alla är hemmahörande i Biskopsgården.

Enligt polisen kan skottlossningarna ha med uppgörelser mellan olika gäng att göra på samma sätt som tidigare skottlossningar:

Under augusti, september och oktober i fjol präglades Hisingen av flera väpnade strider.

Det rörde sig då om sammanstötningar mellan ungdomar i löst hopsatta kvarter- eller stadsdelsgäng i Biskopsgården och Backa. Mer etablerade konstellationer som Asir, Red & White Crew och Bandidos X-Team fanns med i bakgrunden.

Historien förefaller nu upprepa sig.

På Sommarvädersgatan i förrgår sköts det emot en officiellt obebodd lägenhet, i vilken det dock funnits en hel del folk under den senaste tiden. På Gåsagången var det ett mer planlöst agerande.

– Det finns i alla fall inga personskador redovisade, konstaterar Leif Rundberg.

Enligt honom skulle de två intermezzona också kunna ha viss anknytning till de två skjutningarna på Hisingen i mitten av januari.

De gäng som brukar nämnas i sammanhanget är de ungdomsgäng som brukar kallas Biskop 418 och Backa Kids.

Det hela kan också ses som en del av den social oro som den ökande arbetslösheten och de ökade klassklyftorna (ökande ojämlikheten) för med sig. En minskande jämlikhet som också är underlaget för de förortsoroligheter som skakade vissa stadsdelar på Hisingen, men även andra stadsdelar i Göteborg, i början av hösten förra året.

Skottlossningen mot en man i Rannebergen i nordöstra Göteborg anses inte ha något samband med händelserna på Hisingen och polisen uppger att mannen inte är känd av dem tidigare. Det skulle alltså kunna vara ett misstag på samma sätt som med den student som sköts i Johanneberg förra året.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements