Liten bloggskola, del 2

I del 1 så påpekades att det krävs att man följer dagspolitiken och kan länka till de aktuella händelserna i de stora nättidningarna för att skapa intresse för en blogg. Det kan vara en rätt spännande sysselsättning. Man vet aldrig vad som händer och tvingas reagera snabbt. Ibland händer det mycket, kanske mer än man har möjlighet att anknyta till. Vid andra tillfällen råder, om inte nyhetstorka, så i varje fall brist på sådant som man själv kan eller vill kommentera.

Då och då kanske man vill skriva om sådant som media inte uppmärksammar. Eller så vill man producera ett bakgrundsmaterial eller fördjupa sig i en fråga som det saknas relevanta artiklar att länka till. Den här typen av material når kanske inte ut på samma sätt som snabba kommentarer till dagsfärska händelser, men har sin betydelse för de som följer bloggen regelbundet eller för att locka läsare som vill ha lite mer att bita i.

Det finns en möjlighet att öka kontaktytan för den sortens material också. Man kan nämligen publicera dem på bloggportaler som Intressant (www.intressant.se ) och Bloggar (www.bloggar.se ). Här söker en del människor efter publicerat bloggmaterial. På Intressant.se kan man se vilka inlägg som publicerats under dagen och vilka som är de mest lästa. På Bloggar.se kan man se vad som kommit under olika ämnen.

För att bli publicerad på Intressant måste man lägga in följande länk till sitt inlägg: http://intressant.se/intressant . Den hittar man på www.intressant.se/ping

För att komma med på Bloggar.se måste man gå till deras hemsida och hämta ”etiketter”. Då kan du samtidigt se vad andra bloggar skriver mest om och välja etiketter som t ex ”politik”, http://bloggar.se/om/politik eller ”polisen”, http://bloggar.se/om/polisen eller vad som nu är aktuellt eller passande för ditt inlägg.

För att sen ditt inlägg verkligen ska hitta hela vägen till Intressant eller Bloggar så måste du ”pinga nyligen”, http://nyligen.se/pinga.php

Det här låter lite krångligt när man är ovan, men man lär sig snabbt.

(Ursprungligen skrivet av Ronny Åkerberg på bloggen Röda Malmö och bearbetat av mig)

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!