Byggstart för moské på Hisingen

Så är det då dags. Den sedan länge planerade moskén invid Ramberget (uttalas Rammberget) har till slut börjat byggas. Det blir en moské i svensk modernistisk stil kan man nog säga och den andra fristående moskébygganden i Göteborg. Den första byggdes redan på 1970-talet i Högsbo, men sen har det alltså dröjt länge. Medan moskén i Högsbo tillhör en ganska avvikande grupp inom islam, Ahmaddiya, så är moskén i Kvillestaden nog mer hemmahörande i islams huvudfåra, trots det finansiella stödet från Saudiarabien för byggandet. Den nya moskén beräknas stå färdig i maj nästa år.

Fast nog hade det var roligare med en mer klassisk moské nära Järntorget.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Ja, eller om det nu hade varit samhällpolitiskt möjligt, vilket jag tyvärr inte att det är idag: en inbyggd moské någonstans på Södra Larmgatan eller på Harry Hjörnes plats.

    Den dagen det blir möjlighet har vi ett samhälle som är tolerant på allvar.