Brinnande bil i gatukorsning

På väg hem från ett möte passerade jag en totalt utbrunnen bil i gatukorsningen Sprängkullsgatan och Vasagatan. Det var fullt med poliser och två brandbilar på plats. Orsaken till branden var och är okänd,men spekulationerna bland de kringstående människorna var flera. Eftersom vi är i Göteborg spekulerades det förstås om gangsterattentat och bomber.

Men den troliga orsaken var väl nåt fel med bilen antar jag. Det är ju det vanliga vid bilbränder, även om anlagda bilbränder inte har varit något helt okänt i Göteborg det senaste året. Men mitt i en gatukorsning brukar sådant knappast hända.

Bilbranden medförde avstängning av Sprängkullsgatan och delar av korsningen mot Vasagatan med långa bilköer och trafikstörningar som följd. Både på Över Husargatan, Vasagatan, Sprängkullsgatan och i Allén. Bilen stod inte på nån hållplats vid Handelshögskolan (det finns ingen sådan på Vasagatan och inte heller någon sådan på Sprängkullsgatan) som GP uppger, utan vid trafikljuset för att svänga vänster mitt i korsningen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Månkaninen

  Efter att själv ha sett hela brandförloppet och också pratat med föraren kan jag meddela att den började brinna av sig självt vid rödljuset. Det gick fort, efter 4-5 minuter var brandkåren där och släckte den då helt brinnande bilen.
  Killen som körde var ensam och hann plocka ut det mesta ur bilen – en två år gammal Citroen. Ska jag gissa var elfel orsaken.
  Det som förvånade mig mest var hur många andra bilar som glatt körde förbi på bara några decimeters avstånd medan bilen brann. Bilar exploderar inte så ofta annat än på film men det kan ju hända…

  • Anders_S

   Månkaninen: Det var den slutsats jag också kom fram till på grund av bilens position när jag gick förbi. Men jag pratade inte med någon utan bara lyssnade på vad folk sade och gick sen vidare så jag kunde inte veta riktigt.