Handgranater på restaurang

Två handgranater har upphittats på en restaurang i Gamlestaden, närmare bestämt på en restaurang i området där Gamlestadens Fabriker låg, den textilfabrik som är ursprunget till SKF och därmed också till Volvo. Det finns all anledning att misstänka att det inträffade handlar om utpressning eller nån konflikt om beskydd, alternativt en uppgörelse mellan kriminella gäng.

Smmantaget verkar det ha varit lilla julfafton för knäppskallar, yrkeskriminella och andra med ont i sinnet den gångna natten. I alla tre stora städer i Sverige, faktiskt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Beholder

  Snälla snälla kan du sluta skriva om bomber, gängkrig och annat. Vi har tusen tidningar som gör det. Kan du inte koncentrera dig på politik?

  • Anders_S

   Beholder: Nej det kommer jag inte att göra. Det är en fråga som berör arbetarklassen och som skulle diskuterats i fikarummet på Saab eller Pååls när jag arbetade där. Det är en politisk fråga som inte ska lämnas till högerextremister. Jag skriver alltså om det av flera skäl:

   1. Personligt intresse (kusin i HA, släktingar i EastEnd-maffian, var själv kriminell i min ungdom osv)
   2. Blockera högerextremister från att ta läsare på dessa frågor. Det är bättre att folk hamnar på min blogg än på en högerextrem.
   3. Det ger besökare som gör att mina övriga artiklar blir mer lästa och min blogg mer välkänd och högre rankad.
   4. Det når den målgrupp jag vill nå, mina gamla ungdomskompisar och jobbarkompisar på Saab och Pååls.
   5. Det är en politiskt viktig fråga som vänstern negligerar.

   Jag gör skriver om brott på flera sätt: Dels rena kommentarsartiklar (som denna), dels analyser (om brottslighet, kriminalitet osv), dels faktasamlingar (om gäng, olika typer av brott, statistik etc). Den första typen drar tillfälliga besökare, den andra sorten drar läsare som jag vill nå och når lättare med hjälp av den första. Den tredje sorten ger mig ett stabilt besökarantal på sökningar från Google och samverkar med de två första.

   Urvalet för vad jag skriver om är i princip: Skulle vi snackat om det i fikarummet på Saab/Pååls?

 • Pingback: Mer repression - drogtester av barn | Svensson()

 • Beholder

  Det är din blogg du bestämmer. Men då har jag en fråga, pratade man om järnväg och vilka som ägde vilka företag på saab? det har man aldrig gjort på de arbetsplatser jag jobbat på. De folk har pratat om är sport, fra och ipred. Med andra ord gillar inte folk att politiker ljuger för dem och behandlar dem som att de är korkade.

 • Pingback: Våldet och ojämlikheten | Svensson()

 • Hans

  När det gäller bröderna som har restaurangen i gamlestan så dom inte inblandade i något brottsligt.

  • Anders_S

   Hans: Det är vad de själva säger och också det troliga. Men det hindrar inte att det kan vara så att gangsters vill åt deras lokal eller att gangsters krävt beskyddarpengar. Att de säger att inget sånt har förekommit kan lika gärna betyda att de bestämt sig för att betala som att det inte förekommit.