USA godkänner Israels nya bosättningar

Israel bygger bara fler och fler bosättningar på ockuperad mark. Bosättningar för judar. Något de gör i strid med folkrätten och mot alla internationella förhandlingar, avtal och överenskommelser. Det är solklara övergrepp och solklart fel.

Men de får stöd från världen mäktigaste land, USA. USA godkänner i praktiken allt vad Israel gör och länge det är så, så blir det fler bosättningar på ockuperad mark, så kommer övergreppen mot palestinier att pågå. Den kritik som förts fram är bara munväder som inte får nån uppföljning i forma av handling. Och utan handling från USA fortsätter Israel som förut att bygga nya bosättningar på andras mark. Men inget annat var väl heller att vänta.

När palestinier protesterar blir det våldsamma attacker från polis och militär mot demonstranterna. När israeliska miljövänner protesterade mot ny bostadsområden i Västra Jerusalem skedde inget liknande. Utan protesterna fick ha sin gilla gång.

Israles apartheidagerande stöds av USA och därför kan det fortsätta. Det är bedrövligt att Obama på detta sätt bidrar till att bevara en rasistisk stat som agerar helt utanför ramen för internationella överenskommelser och helt bortanför allt vett.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Kildén & Åsman,
Borgarmedia: SVD, VG1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Erik P

  Israel har sterke st??ttespillere i USA i j??deorganisasjonene. Enhver president som ??nsker gjenvalg må rette seg etter signaler derfra og akseptere Israels gjentagende brudd på menneskerettigheter og internasjonal lov og rett. ”Problemet Israel” kan ikke l??ses med USA i f??rersetet, det har vi sett gang etter gang. Et nytt instrument må på banen, eller revitalisering av et gammelt. FN burde kunne stå bak f.x. boikottaksjoner av forskjellig slag som mot S??r-Afrikas aparteidpolitikk tidligere. Uansett hvilken l??sning man velger så b??r man snarlig komme fram med l??sninger internasjonalt. Det er faktisk viktig for verdensfreden.

 • Roger

  Du har 100 % rett i at USA godtar absolutt alt Israel gj??r. Det er en artikkel i dagens VG der det står at statsminister Benjamin Netanyahu skal reise til USA for å m??te medlemmer av USA`s parlament, kongressen & ha m??ter med Israel-lobbyen i USA for å hente st??tte mot President Barack Obamas uttalelser & holdninger for det presset han har lagt på Israel for å få det til å opph??re.Men nå viser det seg, heldigvis, at Israel-lobbyen som er meget mektig i USA ikke allikevel er den sterkeste for nå har den milit?¶re lobbyen i USA kommet på banen.De mener at dagens Israel-politikk f??rer til mer ekstremisme blandt muslimer & dette koster amerikanske soldater livet i Irak samt Afghanistan pga.de n?¶re båndene mellom Israel & USA.Det er nå meget spesielt at ett lands regjeringssjef kommer for å ha samtaler med dets parlamentsmedlemmer for å s??ke st??tte mot lederen i det landet han kommer til.Ut ifra ett Norsk synspunkt, Skandinavisk likeså, er totalt uakseptabelt & uforståelig.Men i USA blir ingen politiker valgt inn uten st??tte fra Israel-lobbyen & USA`s j??der. Altså er det Israel som avgj??r hvem som besitter de aller fleste politiske verv i USA.

  Vi i Norge & Skandinavia hadde gått til politianmeldelse mot de politikerne som hadde latt seg påvirke etter m??ter med utsendinger fra Israel.Her oppe i nord er det ulovlig, heldigvis.Med denne reisen som statsminister Benjamin Netanyahu nå skal gj??re håper han pga.den kritikken fra Obama & hans holdning mot nybygging at han skal klare å s??ke så stor st??tte i USA at President Barack Hussein Obama blir KUN en-periodepresident.Hvis Netanyahu lykkes med denne st??tten så må Israel-lobbyen bli mektigere enn den milit?¶re lobbyen i USA.De har heldigvis for Obama mye de skulle ha sagt for selv om det er yrket til en soldat å f??re krig så har vel de milit?¶re lederne i USA nå innsett at Irak er en krig som aldri skulle ha v?¶rt så de også s??ker å komme seg ut derfra for å få mye st??rre resurser overf??rt til Afghanistan der framtiden til President Barack Obama vil bli avgjort hvis han lykkes i å holde sine l??fter om å full uttrekking fra Irak innen den fristen han selv har satt.Vi i verden kan bare sitte på sidelinjen for å vente å se.

  Storbritannia kommer til å trekke seg ut f??r USA så da blir det ikke så moro å kun ha amerikanske soldater der nede uten å ha mulighet til å s??ke st??tte fra engelske soldater & deres arbeid med å utdanne nok irakiske sikkerhetsstyrker.Vel, nå vil det vise seg om statsminister Benjamin Netanyahu klarer å få stor nok st??tte av j??dene som har en mektig posisjon i amerikansk politikk.Dette er helt tullete sett med våre ??yne, men der borte er det vist hverdagslig kost.Takke meg til altså.Slikt må ALDRI klare å få fotfeste i vårt kj?¶re Norge.Hva så om han lykkes i å s??ke stor nok st??tte?Da vil det ikke v?¶re moro for statsminister Benjamin Netanyahu å senere m??te President Barack Obama.Han vil da f??le at hans muligheter for gjennvalg kanskje står i fare så da vil hans administrasjon ha en mer anstrengt holdning til Israel & det er iallefall Israel ikke tjent med.Det vil så v?¶re hele statsminister Benjamin Nethanyahus regjerings utgangsbillett. Then The show is over. Nå vil det v?¶re moro å se om noen andre som skriver på denne siden f??lger opp mitt innlegg. Masse hilsner fra Roger Skån??y

  • Anders_S

   Roger: Jag delar inte din uppfattning om att Israel har ett avgörande inflytande på vilka som styr i USA. Det är konspirationsteorier utan grund. De judiska organisationerna är mäktiga i delar av USA, men inte överallt. De har inte ett avgöarnde inflytane över tillsättningar i regeringen, men inflytande helt säkert. Det beror i först hand inte på att det handlar om judiska organsiationer, utan på attd et hanadla rom organisationer med förankring högst upp i överklassen i USA. I stort setta alla judar jag känner i USA stöder inte dess kosnervativa och sionistiska överklassorganisationer. Därmeot är en del ganska positiv till Israel, men inte ens det gäller alla.

   Att överdriav judiska organsiationers och Israels inlfytande menar jag är på gränsnen till antisemitism och man måste vara mycket noga med hur man tänker och uttrycker sig i dessa frågor.

 • profanum_vulgus

  Anders_S:
  Det behöver inte vara konspirationsteorier. Israel är en lätt populistisk poäng i USA. Dels har man starka krafter både bland judiska och kristna grupper som har religiösa skäl att stödja Israel (judarna tror att de har fått landet av gud, den kristna högern tror att kristus kommer tillbaka när judarna har kontroll över hela det heliga landet (varvid alla judar blir kristna)). Det är ju inte så att dessa grupper hur mäktiga de än är bestämmer i nån slags källarmöten vilka som ska leda USA. Men de bedriver populistiska kampanjer.

  Den populistiska uppfattningen gör att det är svårt för en amerikansk president eller politiker att kritisera Israel. Särskilt om presidenten heter Hussein och påstås vara flathänt mot muslimer.

 • Roger

  Det er helt korrekt å anta at uten oppf??lging av kritiske uttalelser fra USA vil Israel se dette å bare fortsette å gj??re slik de lyster. Israel har gang på gang blitt ford??mt av verdenssamfunnet & hver gang har Israel bare sittet å le av oss.De sier ”Israel har rett til å gj??re dette uten innblanding for enhver innblanding er en innblanding i Israels indre anliggende & det er totalt uakseptabelt”.Dessuten bruker de holocost som en politisk joker som de spiller ut på det politiske plan når de mener at de ikke har en sterk sak.Vi, verden, må aldri glemme hva som skjedde da holocost utspant seg under 2 verdenskrig.MEN det er så utrolig skammelig at Israel bruker holocost som ett trumpkort hver gang de gj??r noe & at de ikke da har en sterk sak med solide grunner for hvorfor de gjorde som de gjorde.Jeg sier i fullt alvor at de som d??de i nazistenes konsentrasjonsleire etter maktovertakelsen til Adolf Hitler 30 januar 1933 & den f??rste konsentrasjonsleiren Dachau ble oppf??rt i 1934, må nå snu seg i graven over hvordan Israel av idag slår politisk mynt på holocost hver gang de blir motsagt.Jeg så ett TV-intervju for ca.6 mnd. siden der flere israelere ble intervjuet om bosettingene & Gazakrigen.Der var det en eldre frue som sa noe som fikk det til å knyte seg inni meg.Hun la for dagen en holdning som nazistene gjorde etter maktovertakelsen til Adolf Hitler 30 januar 1933 da nazistene sa at de var av arisk avstamming & hadde rettigheter som undermennesker ikke hadde.Alle som ikke var arier var undermennesker mente nazistene.Det var samme uttalelsen & meningen som nazistene gjorde & hadde. Hun sa : President Obama må & b??r skj??nne at vi j??der har rettigheter som ingen andre mennesker har i verden.Vi er spesielle & har derfor spesielle rettigheter som ingen andre enn vi har rett til å blande seg i.Vi er borgere av Israel & vi er ikke som andre mennesker ute i verden for vi er israelske j??der med helt andre & spesielle rettigheter som Obama tydeligvis ikke skj??nner at vi har & det b??r han skj??nne.Heldigvis er han ute av Det Hvite Hus om 4 år, det kan jeg love deg her & nå. Barack Obama vil ikke bli gjennvalgt. Han må ut fra Det Hvite Hus snarest mulig & vi må få en amerikansk president som skj??nner at vi i Israel er spesielle mennesker som har rettigheter som ingen andre har. Jeg ble kvalm da jeg så det innslaget på TV. Er det virkelig slik israelerne ser på seg selv? Tror de virkelig at de har spesielle rettigheter som andre raser ikke har? Dette er en krystallklar r??d trå fra nazistenes arierpolitikk til dagens j??der i Israel. Jeg gråt da jeg så det intervjuet av den israelske kvinnen.Da er det ikke rart at j??der over hele verden blir hetset med & at de blir utsatt for terror i sitt eget land.Selv om slikt aldri b??r forekomme.Jeg st??tter ikke vold eller terror uansett. Dette f??rer til at de som ble torturert til d??de, sultet til d??de eller gasset eller skutt eller hengt eller slått ihjel i nazistenes konsentrasjonsleire snur seg nå i graven over slike uttalelser & holdninger om at den ”j??diske rasen” er bedre & har spesielle rettigheter som ingen kan kritisere eller blande seg i. Nazistene hadde akkurat samme holdning & de uttalte akkurat det samme. Vi, den ariske rase, er overmennesker & alle andre menneskeraser er undermennesker.Dette er det samme som det denne j??diske kvinnen i Israel uttalte.MEN hvis vi sier dette til israelske politikkere blir vi med engang stemplet som antisemitister & j??dehatere som forf??lger j??der i verden.Dette er bl.a. det Israel`s utenriksminister Liebermann sier & som han taler om hvorhen han kommer.Han innser ikke at han står selv for rasehat.Han innser ikke eller han vil ikke eller han skj??nner ikke at det han gj??r er å spre hat i verden.Vi har nok hat i verden om ikke verdens politikere skal spre rasehat fra talerstolen også.Det er en arena kun politikerne hat adgang til.Vi i dagliglivet har ikke tilgang til de samme talerstolene som politikerne har.Ikke de samme talerstolene som Israel`s utenriksminister Avigdor Lieberman. De må da ta seg sammen snart. Vi får vente å se om Benjamin Netanyahus regjering overlever dette da for det blåser meget kraftig på hjemmebane for han.Jeg personlig håper på at han oppl??ser sin regjering.Kaster Avigdor Lieberman på d??r, meget meget hardt slik at han treffer veggen på den andre siden av gangen, SMASK! Avigdor Lieberman, Israels utenriksminister er en antiseittisk mann han selv.Han er en rasehater & han sprer rasehat & rasehets fra verdens viktigste politiske talerstoler rundt om i verden.Noen må stoppe denne mannen slik at hans uttalelser ikke blir h??rt.Dette er ikke en oppfordring til vold.Det jeg mener at noen må stoppe han er at han blir tvunget til å gå av som utenriksminister & tvunget ut av den israelske politikken. Kanskje er han korrupt? Vi får håpe at Avigdor Lieberman, Israels utenriksminister i statsminister Benjamin Netanyahus regjering er korrupt eller har begått andre forbrytelser slik at han for all framtid er ute av israelsk politikk. Takk for meg. Hilsen Roger

 • Roger

  Anders, det siste man kan kalle meg er antisemittisk & rasist. Jeg er for at staten Israel lever. Dette er forresten ingen konspirasjonsteori. Det er bare at du ikke har lest alt & du har ikke fulgt med. Se nå, Benjamin Netanyahu kommer for å prate med medlemmer av kongressen & ikke Presidenten? Hva kaller du det da? Nei, jeg er ingen antisemittisk person eller rasehater slik som Avigdor Lieberman er. Han er det. Så, v?¶r så snill & moderere deg i dine uttalelser om min person. Det er det man kaller ett personangrep på en som svarer saklig på ditt innlegg. Vel, jeg håper du vil få mange & konstruktive kommentarer på ditt innlegg. Det er det man kaller en demokratisk debatt.Noe som mangler i Palestina pga. okkupasjonen som har vart i hele 43 år nå. Det kan INGEN benekte. Takk for meg. Jeg må gå nå. Takk for at jeg fikk debattere med deg, Anders. Masse hilsner fra Roger

 • Före 1916 fanns en mycket stark tysk lobby i USA med stöd från den stora gruppen tyskamerikaner. Men på några veckor förvandlades den till ingenting när de dominerande grupperna i USA beslöt att det var i deras intresse att stödja England/Frankrike och gå i krig mot Tyskland.

  Dominerande grupper i USA anser tydligen att det är i deras intresse att ha en ständig källa till bråk i östra Medelhavsområdet. Därför bibehålls en sådan. AIPAC och liknande underlättar för dem men AIPAC skulle köras över om USAs överklass bestämde sig för att den israeliska politiken hotar deras intressen.

 • Till Roger
  Jag är inte antisemit heller. Den enda rasisten som jag känner är bara Lieberman. Men skulle jag råka träffa en jude så skulle jag säkert kunna skära honom i bitar. Men jag är inte antisemit……Så låter det när man läser ditt inlägg. Varje antisemit försvarar sig på detta sätt. Jag är inte ……..men………..Vad trött man blir av att läsa samma visa om och om igen. Kan ni inte variera er lite!!!!!!!!! Byt kanal någon gång.

 • Månkaninen

  Rogers antipod,
  hur tycker du man ska skriva om man inte är antisemit MEN tycker att Israels brott mot Palestina är felaktiga? Vilket naturligtvis också innebär att man tycker Israels regering handlar fel.
  Att försvara allt Israel gör, oberoende av vad det är och dessutom kalla alla kritiker för antisemiter, det är tröttsamt.
  För övrigt skriver inte Roger ”jag är inte … men …” så ditt angrepp på honom är ganska grundlöst dessutom.

 • Pingback: Kassam dödar thai.()