Beatrice Ask tycker skampåle är en bra straffmetod

Eller hur ska man annars tolka hennes utspel om färgade kuvert för sexköpare. Förresten, det är är värre ändå, hon vill ha skampåle för folk som ännu inte är dömda utan bara misstänkta för ett brott.

Nog för att jag är i grunden positiv till den svenska sexköpslagen, men att hänga ut folk som är misstänkta för brott och inte dömda är verkligen ett övergrepp mot den personliga integriteten och rättssäkerheten. Helt i linje med regeringens övriga förslag på området lag och ordning förstås, men inte desto mindre helt tokigt och sjukt. Verkligen ett helt puckat förslag.

Intressant?
Bloggat: Andrea Doria,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

15 svar på “Beatrice Ask tycker skampåle är en bra straffmetod”

  1. /*Personlig förolämpning, borttagen*/ #AS Men men, det är en annan diskussion. Asks enfald lirar i en annan division.

  2. Det konstigaste är nog att de här förslaget tilltalar nog rödgröna väljare mer än vad det tilltalar borliga väljare.

  3. Men Anders,
    det här förslaget är ju inte ett ”lag-och-ordningförslag” utan ren mobbjustice. Den här regeringen tar priset vad gäller att strunta i alla demokratiska principer. Det räcker inte med allmänna val för att ett land ska vara verkligt demokratiskt. Det kräver också politiker som respekterar lagar och förordningar och som dessutom värnar om rättstrygghet och likabehandling av människor bl.a.

  4. Personlig förolämpning? Det tycker jag var att ta i.

    Nu står jag med mitt namn och framstår som en som går runt och förolämpar folk, utan att någon utom du, bloggägaren, vet vad jag faktiskt sa.

    Det kan ju också vara så att bloggägaren är överkänslig för kritik.

  5. Faktiskt tycker jag att det var ohederligt av dig att plocka bort mitt inlägg. Du hade kunnat höra av mig till dig och be mig modifiera det, till exempel. Nu framstår jag – som jag tycker omotiverat – i dålig dager.

    1. Mattias: Du kanske borde tänka på hur du skriver.

      Detta är ett undantag från regeln att jag inte diskuterar modereringar. Fler inlägg kring detta kommer inte att tillåtas. Jag är för övrigt helt övertygad om att du är en trevlig person som bara inte tänkte dig för när du skrev.

  6. Mattias. Jag menade inget illa mot dig. Om du upffattade det så ber jag om ursäkt. Jag kanske blev lite väl sur denna gång.

  7. All denna problematik hade varit nästan noll om bordeller vore lagliga o kontrollerade. De som velat prostituerat sig hade gatt dit. Och det finns de som vill det!! Helt övertygad om det!

Kommentarer är stängda.