Spotify får in mer pengar

Spotify som företag får in allt mer pengar och det innebär också att artister får allt mer inkomster från folks musiklyssning på Spotify. Det lagliga lyssningsalternativet har blivit en rejäl framgång och är enligt min mening ett bättre alternativ än illegal nedladdning. Spotify är en positiv utveckling i en bransch där gnäll tycks vara det vanliga:

–En lyssning är värd mer än noll och den är värd allt mer.

Så svarar Jonas Sjöström, vd på Playground music och ordförande i Som, Svenska oberoende musikproducenter. Han tycker att artisternas klagomål på ersättningen från Spotify kan rubriceras som reflexartat gnäll.

–Ena sekunden gnäller de på piratverksamheten och när det sedan dyker upp ett legalt alternativ så gnäller de på att de inte får jättemycket pengar på en gång. Det positiva här är att många av dem som tidigare laddade ned illegalt har börjat använda Spotify och det genererar mer pengar än inga alls, säger han.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Advertisements