Nazister hotar vanligt folk

När nazister från Nationell Ungdom står utanför lärares fönster är det inte vad man brukar kalla ”politiska motståndare” man hotar utan det är en vanlig männsika, en lärare i en skola som uttalat kritik mot Sverigedemokraterna. Med ordvalet politisk motståndare brukar man mena en aktiv antifascist. Men i fallet med den hotade läraren från Aniaragymnasiet handlar det ganska säkert inte om en aktiv antifascist.

Nationell Ungdom har också utfört ett antal protester utanför politikers hem, men säkerhetspolisen betraktar inte detta som ett problem. Hade det varit vänsteraktivister, exempelvis fackliga aktivister, hade det varit storlarm och hundratals poliser på plats. Det är ju lite bakvänt må man säga efter som högerextremister är betydligt våldsammare än vänsterextremister och angriper och misshandlar politiker, politiska motståndare och vanliga människor i betydligt högre utsträckning än vänsterextremister.

Säkerhetspolisens nonchalans när det gäller nazistgrupper visar att säkerhetspolisen inte är trovärdig när de gör rapporter om politiskt våld och när de arbetar. Man kan misstänka att man i rapporterna, som visar att högerextremister är våldsammare, undervärderar högerns våld och redovisar lägre siffror för dem än vad verkligheten är och omvänt när det gäller vänstern.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Lukas

    Samma trakasserier som AFA och RF riktar mot SD-företrädare.

    • Anders_S

      Lukas: Vad menar du? Skulle det vara riktigt att NU gör det bara för att AFA och RF gör (gjort) sådant? Jag tycker det är fel oavsett. Men det är vanligare att nazister gör sånt än att vänsterextremister gör det. Och alltså är nazisternas agerande ett större problem.

  • Det är vanligare att högermupparna helt enkelt tar fel på folk också, korkade som de är.