Dagen han våldtog förstörde han sitt liv

Det var dagen då han våldtog en ung flicka som han förstörde både en del av sitt liv och en del av flickans liv. När pojken i Bjästa våldtog igen så förstörde han en del av livet för en annan tjej och fortsatte på sin egen väg ner i skiten. Det är inte TV-programmet som förstört delar av pojkens liv, utan han själv med god hjälp av sin egen mamma och sin bror.

För dne dagen som broderna och mamman började driva en kampanj mot de våldtagna flickorna, den dagen förstörde de ytterligare en del av pojkens liv, precis som de förstörde ytterligare en del av flickornas liv. Genom att driva förtalskampanjen mot våldtäktsoffren förstörde mamman och brodern också till en viss del sitt eget liv. Inget TV-program har gjort det.

Genom att vägra godta pojkens erkännanden av våldtäkterna så har mamman och brodern ytterligare förstört för pojken som våldtog. Möjligheterna att komma tillbaks till ett normalt liv, möjligheterna att få och ta emot vård minskades. Ett TV-program har inget med det att göra.

Men framförallt förstörde pojkens våldtäkter och den förtals- och hatkampanj mot våldtäktsoffren som sedan startades och drevs på av pojkens bror och mamma en del av livet för de unga flickorna. Det är inte pojken och pojkens familj som är offren i det här, utan flickorna. Det är inte TV-programmet som orsakat skador och problem i livet för flickorna eller för pojken som våldtog och hans familj. Utan det är pojken som våldtog och hans familj som skapat problemen, som förvärrat problemen. För flickorna, för pojken som våldtog och för sig själva.

Jag är övertygad om att både de våldtagna flickorna kan leva ett normalt, bra och riktigt liv i framtiden, förutsatt att de får rätt vård. Jag är också övertygad om att pojken kan leva ett normalt, bra och riktigt liv i framtiden om han får rätt vård. Men det senare förutsätter att han och hans familj slutar se på sig själva som offer. De är inga offer, de är förövare av övergreppen. Det var pojken som begck våldtäkterna och det var brodern och mamman som startade förtals- och hatkampanjen mot flickorna. Ett TV-program kan inte ändra detta faktum.

Intressant?
Bloggat: Signerat Kjellberg, Guero,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Ola Fredriksson

  Väldigt bra skrivet.

 • Sansat och sant i varenda stavelse

 • solnasol

  Kan bara instämma med tidigare kommentarer.
  Mycket vältänk och skrivet.

 • Mycket klokt!

 • alexander

  riktigt bra skrivet!

 • Frågan torde snarast vara om mamman kan leva ett bra och riktigt liv i framtiden. Hon tycks i alla fall ha problem med det nu.

 • Pingback: En lång väg att vandra. | annarkia()

 • Och ett litet tips till mamman. Om hon vill polisanmäla människor är dt mindre strategiskt att vara med i facebook-gruppen ”Vi som hatar polisen”.

  (jag länkar inte till källan eftersom de riktiga namnen finns utsatta där)

 • Bosse Johansson

  Jag märker att samtliga inlägg här drar åt samma håll. Någon slags lojalitet med den rikstäckande mediemobben skulle man kunna kalla det. Själv väljer jag att vara mycket försiktig eftersom jag bara tagit del av medieuppgifter som alla andra. Historiskt vet vi att såväl rättsväsende som dominerade media haft helfel i sexualrelaterade brottmål förr i historien. Jag säger inte att det är så i det här fallet men försiktighet påbjudes.

  • Anders_S

   Bosse Johansson: Varför ska vi vara försiktiga. Pojken har erkänt. Han är knuten till våldtäkten med hjälp av fysiska bevis. Det finns inget att vara tveksam om. Han är skyldig och dömd i två rättsliga instanser.