Ny organhandelshärva avslöjad i Israel

En ny organhandelshärva har avslöjats i Israel. Israel framstår allt mer som ett centrum för den illegala organhandeln i världen då där avslöjats en rad illegala organhandelsaffärer och det finns dessutom misstankar om fler.

Bland de gripna denna gång finns en reservofficer i den israeliska armén (IDF). I detta fall handlar det om en härva där man erbjudit fattiga människor betalning mot att de sålt sin organ. Det har enligt utredningen handlat om arabiska invånare i Israel såväl som om folk från andra länder som exempelvis Azerbajdzjan.

I detta fall har det dessutom slutat med att organdonatorerna inte fått några pengar. Rent och skärt lurendrejeri ovanpå olaglig organhandel alltså.

Intressant?
Bloggat: Kulturbloggen,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements