Bra med klartecken för trängselavgifter i Göteborg

Del 7 av 21 i serien Trängselavgift i Göteborg

Det är bra att regeringen nu gett klartecken för trängselavgifter inklusive flerpassagerabatt i Göteborg. Trängselavgifter är en bra sak, även fördelningspolitiskt, men förstås inte lika bra som en borttagning av reseavdragen skulle vara. Att regeringen nu gett klartecken för trängselavgifter är ändock ett steg i rätt riktning.

Trängselavgifter i Göteborg medför minskad biltrafik i centrum och rent generellt. Det innebär en omfördelning av resurser från privatbilism (används främst av överklass och medelklass) till kollektivtrafik (används främst av arbetarklass och medelklasskvinnor). Det kunde dock varit ännu bättre (om vi för tillfället bortser från det bästa, borttagna reseavdrag) än det nu blir. Man har ju nämligen tänkt att använda pengar från trängselavgifterna till ett helt onödigt biltunnelprojekt, Marieholmstunneln. Så borde inte ske utan pengarna borde enbart gå till kollektivtrafiksatsningar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Gärna trängselavgift men ännu hellre borttagna reseavdragMotståndet mot trängselskatt minskar >>
Advertisements
  • Peter

    ”Trängselskatt är en jävla skit och nu har de baxat den ända hit”