Religiös terror mot barn

Boknytt
Charlotte Essén
Sektbarn
Albert Bonniers förlag

Religiös terror mot barn

Denna genomarbetade och heltäckande tegelsten om religiösa sekters terror mot sina barn visar att läget är långt mycket värre än jag (och samhället) hade kunna ana. Psykisk och fysisk misshandel. Sexuella övergrepp, Kärlekslösa föräldrar. Karg miljö. Tvångsgifte. Ständiga helveteshot. Social isolering från samhället. Totalitära ledare. Svart-vit världsbild. Konspirationstänkande. Knappt rätt till sjukvård. Demontro. Hunger och dåliga kläder. Barnarbete. Svensk sektkultur liknar importerad hederskultur. Denna bok fyller verkligen ett behov, då de som vanligt flata och naiva svenska myndigheterna inte kan föreställa sig att barn verkligen kan behandlas så grymt.

Intressant?
I media: EX, SDS, Knuff, Fria, SVT, GD, NT, Dagen, Bokbloggen,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • martin

    Under min uppväxt i småland fanns det en naturlig väg för sektbarnen att komma i kontakt med verkligheten. Kommunal sekulär skola, i dagens samhälle står de helt i föräldrarnas grepp antar jag.

  • Hans Norebrink

    Precis. Och än en gång kan vi konstatera att EUropakonventionens patriarkala högerkatolskreaktionära försvar av total föräldradiktatur över barnen inte kan accepteras i ett demokratiskt-sekulärt samhälle. Hoppas att pedofilskandalerna nu kan lossa den centralstyrda auktoritära katolska kyrkans makt över EUs politik.

    Därmed inte något ont sagt om vanliga katoliker ‚Äì jag har katoliker i släkten. Jag jobbade även själv som volontär på en radikalkatolsk radiostation i Bolivia, och de flesta bolivianer på vänsterkanten var katoliker och ofta indian-religiösa också. Under sex år i Bolivia träffade jag på en enda ateist! (jag tillbringade tonåren i Småland, där bland annat den anti-fackliga sekten Plymouthbröderna finns).