Åtal för bankomatmordet

Två ungdomar, 18 år respektive 17 år gamla, åtalas nu för mordet i samband med det eventuella rånet vid en bankomat i Länsmansgården. Ett eventuellt rån som innebar att en person blev mördad med kniv. Överfallet på Per Nordkvist ser enligt den beskrivning som återges i media inte alls ut som ett rån. Han blev nedslagen innan han kunde ta ut pengar och jagades sen mot spårvagnshållplatsen. På vägen dit misshandlades han och knivhöggs flera gånger, både i ryggen och magen.

Hela förloppet verkar mer som en ren hämndaktion eller överfall av andra anledningar än rån om jag ska vara ärlig. Inte heller kom de båda som åtalas för mordet över några större summor pengar. Så frågan är faktiskt vad det egentligen handlade om? Nordkvist höggs ju knappast till döds för ett rånbyte på 23 kronor och när han höggs till döds hade de två åtalade redan tillgång till hans plånbok.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Z

    Hatbrott? Han var en pop/goth-kille så vitt jag kunde avgöra.

  • Upprörande!

    Det är en klen tröst att polisen satsar på 100 nya poliser i gbg när det civila samhället sparar och utanförskapet växer i och med arbetslöshet. Ungdomar utan framtidstro med få förebilder förutom gängkriminella.

    Vad göra?