Högervindar i brittiska valet

Det blåste högervindar i det brittiska valet, men förmodligen inte kraftiga att de konservativa (tories) får någon egen majoritet. För liberaldemokraterna som tycktes ha medvind i valrörelsen blev det ingen egentlig framgång. Man får i stort sett lika många mandat (parlamentsplatser) som i förra valet. Liberaldemoktaterna förlorade gentemot tories och vann mot Labourpartiet. Det gröna partiet i Storbritannienn lyckades för första gången ta sig in i parlamentet  då deras partiledare Carolina Lucas vann ett valdistrikt i Brighton.

Valdeltagandet tycks ha varit högt och en del väljare tycks ha hindrats från att rösta. Det har också förekommit rapporter om utpräglat valfusk i en del distrikt i Londondistriktet Tower Hamlets.

För Respects del tyder det mesta på att Salma Yaqoob har valts in från sitt distrikt i Birmingham, men det är osäkert med George Galloway och Abjol Miah i London. För andra vänsterpartiers kandidater till parlamentet tycks det inte ha gått nåt vidare.

Det blåste visserligen högervindar i valet, men det verkar inte ha blåst så hårt att fascisterna i British National Party (BNP) lyckades med att ta sig in i det brittiska parlamentet.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

PS. Det visar sig när Birmingham Hall Green är färdigräknat så har Salma Yaqoob inte kommit in i parlamentet. Istället valdes en labourkandidat in i det aktuella valdistriktet. DS.

Advertisements