Grön totalitarism

Boknytt
Lawrence Wright
Al-Qaida och vägen till den 11 september
Albert Bonniers förlag

Grön totalitarism

En fascinerande, detaljerad, djuplodande och extremt väldokumenterad tegelsten om  ”Al-Qaida och vägen till 11 september”. Författaren har intervjuat över 500 personer!

Speciellt värdefull är inblicken i de ledande islamistideologernas liv och tankar. Boken kryper under deras skinn och blottar den skrämmande gröna totalitarism de förespråkar för mänskligheten. Förvånande är hur taffliga både USA och bin Ladin är.

Intressant?
I media: EX, SVD, Alba,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Hans Norebrink

    Religioniseringen av politiken är skrämmande. Ett USA på dekis ger näring till kristen högertotalitarism (44 procent av amerikanerna är öppet bokstavstroende). En muslimsk värld ekonomiskt på efterkälken ger näring till muslimsk högertotalitarism. Ett Israel med allt mer av bunkermentalitet ger näring till judisk-mosaisk högertotalitarism. Har man Gud på sin sida behöver man inte kompromissa.