Ett säkert sätt att gynna Sverigedemokraterna

Samarbete över blockgränserna är ett säkert sätt att gynna Sverigedemokraterna (SD). Detta då SD i ett sådant läge kan framstå som det enda alternativet till en i övrigt grå och likformig massa av partier som inte har någon egen politik utan bara följer de stora partierna moderaterna och socialdemokraterna i hasorna. Att tona ner ideologiska och politiska motsättningar gynnar alltså i själva verket SD och är inte ett effektivt sätt att bekämpa dem utan motsatsen. Det är obegripligt för mig att våra politiker kan var så okunniga om hur politik fungerar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements
 • Anders_S

  Följ kommentarsreglerna:

  http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

  Skriv om ämnet, ange en korrekt mejladress osv.

 • Dagens sanning, 100 % enig med dig i detta. Det finns dessutom massor med både statistik och forskning som underbygger ditt argument.

  måns back nilsson

 • Hej Svensson.

  Jag tor att det bästa för Sverige är om partierna börjar samarbeta över blockgränserna. Då skulle man kunna förverkliga många väljares hjärtefrågor – omsorg om sammhällets svaga och frihet för individen samt att staten inte ska äga medborgarna. För att tvinga fram en sådan koallition tror jag att det kan vara en bra idé att rösta på SD som vågmästare eftersom ingen vill regera tillsammans med dem. Läs gärna mer om mina tokiga tankar om detta här:

  http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/att-rosta-blatt-eller-att-rosta-rott.html

  • Anders_S

   Johannes: Det är knappast en bra idé. Samarbete mellan ideologisk motpoler leder till ett samhälle för storkaiptalets bästa. De verkliga makthavarna, de som har makten över ekonomin, dvs kapitalisterna blir oinskränkta makthavare i ett sådant scenario. Sverigedemokraterna sk aför allas bästa hållas utanför debatten och kättgrytoran, men det ska göras genom folkligt motstånd, aktivering av vanliga människor och inte genom politisk kohandel.

 • Håller helt med.
  Jag undrar ofta om nån svensk politiker utanför Sd har läst de två böckerna
  De hunsades revanch, Bim Clinell och Högerextremismen dissekerad, Magnus E Marsdal.
  De borde vara obligatorisk läsning för alla medlemmar i V och SAP.

 • Har man inte partier med klara politiska skillnader och framtidsvyr, då har man inga alternativ att rösta på. Det innebär att man inte längre har en demokrati.