Skandalläkaren borde förlora jobbet

En läkare med så många anmälningar, fällningar och varningar som Johanne Krogh borde inte arbeta som läkare. Det är helt oacceptabelt att hon anställdes i Sverige trots de många allvarliga anmärkningarna i Norge. Det borde aldrig ha skett och Gävleborgs landsting som anställde henne för ett jobb i Hudiksvall har allvarligt brustit i sitt ansvar för patienternas säkerhet. Nu ska hon visserligen omplaceras, men egentligen borde hon fråntas sina möjligheter att arbeta som läkare i hela Norden.

Intressant?

Borgarmedia: AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Pragmatikern

  Även läkare omfattas om lagen om anställningstrygghet. Kan det inte i vårt land visas att nämnde läkare begått tjänstefel, eller grov oaktsamhet, inom ramen för den anställning som läkaren nu har kan hon inte avskedas på laglig grund.

  Felet ligger i denna fråga egentligen helt och hållet hos de som anställde läkaren och som inte kontrollerade tillräckligt noga. Enda lösningen torde vara, hur sanslöst det än kan tyckas, att ”köpa ut” läkaren.

 • eh

  I denne saken er det en masse feilopplyat 29 pasienter har fått erstatning p.g.a komplikasjoner etter operasjoner utf??rt av Johanne Krogh.Det er imidlertid IKKE synonymt med at det har blitt begått feil.Bl.a har det blitt gitt erstatning p.g.a postoperative sårinfeksjoner,noe som neppe er legens feil.
  Komplikasjoner er definitivt en del av hverdagen ved ortopediske operasjoner.

  Hele saken er enormt overdrevet og i betydelig grad mediaskapt.
  Media fant et nytt liv de kunne ??delegge ,og da er det ikke så farlig med sannhetsgehaltet.
  JOHANNE KROGH HAR IKKE BLITT D?òMT FOR ET ENESTE TILFELLE AV MALPRAKSIS I NORGE.sninger.Saken er

 • Grillo

  Jag undrar mest hur i hela världen man kan lyckas ta sig igenom en läkarutbildning och sedan ha så extremt dålig koll på sin egen förmåga. För jag tror inte att läkaren är medveten om hur inkompetent hon själv är… Och angående anställningstrygghet så tycker jag nog att det är viktigare att patienterna ska kunna känna sig trygga än läkarna… Man är som patient i en beroendeställning, där man alltid måste ha fullt förtroende för de okända människor som tar hand om en, oavsett om det är undersköterskor eller läkare.