Bryt blockaden mot Gaza!

Aktiviteter i Malmö

Fartygen i Freedom Flotilla stävar nu mot Gaza med förnödenheter som verkligen behövs i det omringade och av Israel avstängda och blockerade området. Det är dags att Israels blockad bryts. Dags att västvärlden accepterar att Hamas en gång valdes till regering i Palestina. Dags för världen att förhandla med Hamas så att folket i Gaza kan få leva ett människovärdigt liv i frihet istället för ett liv i misär i ett sönderbombat utomhusfängelse, ett ghetto.

Freedom Flotilla med fartyg från bland annat svenska Ship to Gaza är på väg att bryta blockaden och oavsett hur Israel reagerar på det hela är man förlorare som Wolfgang Hansson skriver i Aftonbladet:

Konvojen med åtta internationella fartyg på väg till Gaza med humanitär hjälp kommer snart att toppa nyhetssändningar världen över.

Antingen bordas fartygen av israelisk militär som stoppar hjälpen till Gaza. Det blir våld och bråk. Israel blir skurk.

Eller så släpper Israel igenom båtarna och fredsaktivisterna ombord tas emot som hjältar av palestinierna i Gaza. De har brutit Israels blockad.

Hur Israel än gör får de inkassera en propagandaförlust.

Det fantastiska är att konvojen redan innan den ens nått fram till Gaza har nått framgångar när det gäller att bryta blockaden då Israel nu släppt igenom byggmaterial till några symboliska byggnadsprojekt:

Israel permitted the entry of construction materials for UNRWA projects into Gaza for the third consecutive day on Wednesday, a Palestinian liaison official said.

The official, Raed Fattouh, said 140 truckloads of aid would enter the coastal enclave through its southernmost crossing, Kerem Shalom, including four trucks loaded with 160 tuns of cement for UNRWA projects.

Limited quantities of domestic-use gas and industrial diesel would also be pumped through the southern crossing, needed to power Gaza’s ailing power station.

Meanwhile, the former bulk goods crossing to the north, Karni, would see the entry of 90 truckloads of wheat and animal feed, as well as 17 trucks of construction material further destined for UNRWA.

Despite finally being able to carry out reconstruction projects in Gaza, UN agencies have said the amounts of building materials being permitted into Gaza do not come close to the levels necessary to ensure the homes of thousands and public infrastructure systems are finally repaired.

För att garantera internationell mediauppmärksamhet är flera kändisar med på olika fartyg, däribland Henning Mankell, Mattias Gardell och Dror Feiler från Sverige. Även många TV-team liksom parlamentsledamöter är med på olika fartyg i konvojen. Tyvärr så är dock en del av aktivisterna inte så bra på att handskas med situationen utan beter sig ungefär som i Life of Brian.

Intressant?
Bloggat: Motbilder,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements