Flygstrejk och färjestrejk

Flygstrejk är det. regionalflyget. Strejken ska vara tills fredag kväll och handlar om att arbetsgivarna vill förämra anställningsvillkoren och lönerna för piloterna. Något dessa inte vill gå med på. En av de drabbade flygplatserna är Trollhättans flygplats. Flybolag som berörs direkt av strejken är Avia Express, Avitrans Nordic, Golden Air och Svenska Direktflyg. Bolag som drabbas indirekt är bland annat Skyways och Kullaflyg.

Färjestrejk kan det bli. I juni. Det handlar om att fackföreningen Unionen och deras medlemmar är missnöjda med så kallade delade arbetspass. Strejken berör landpersonal, men än är det osäkert om det verkligen blir nån strajek. Bland de rederier som drabbas av strejken finns Stena Line i Göteborg och Varberg, Tallink Silja och Viking Line  Strejken berör även bussbolag såsom Busslink och Nobina.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements