Korruptionen i Göteborg

Korruptionen i Göteborg, eller ska vi säga Göteborgsandan, visar sig nu på nya områden. En snöröjare som tagit betalt för ohemult många arbetstimmar, alldeles för många, 11 timmar om dan året runt, har haft en gräddfil för att få betalt. Hans fakturering har inte granskats av någon som haft möjlighet att bedöma riktigheten eller vederhäftigheten hos denna. Istället har alla hans rapporter gått direkt till kontoret på Park och Naturförvaltningen utan granskning.

Så har det varit för denne snöröjare och för en kompis till honom. Allt tyder på att de både inte bara saltat fakturorna utan att de tagit betalt för arbete som aldrig gjorts. För nån av de två är garanterat ansvarig för snöröjningen i det område där jag bor. Och normalt så brukar de knappt komma hit. En vecka efter det snöat kanske de kommer. Så vitt jag kan förstå är både arbetet misskött och betalningen så hög att det är rent bedrägeri det handlar om. Ett bedrägeri som uppenbart skett i samråd med någon kommunal tjänsteman. Det är sådant som kallas korruption.

Dessutom har ju den först nämnde snöröjaren smitit med skatten och tagit mot större delen av pengarna från kommunen helt svart.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements