Illegal anledning till full buss

I fredags var jag först i Borås för att montera ner en flyttbar teater, 24 kvadrat – klonen, som varit uppsatt i en övergiven och tom fabrikslokal. Nämligen den gamla konstsilkefabriken, Simonslandi centrala Borås. En gammal fabrik som ska byggas om till bland annat museum. Företaget som sådant återfinns nu i moderna lokaler i utkanten av Borås.

När jobbet för dagen var slut, teatern nedmonterad och allt packat på pallar så var det dags för en tripp till sommarstugan. Eftersom resten av familjen, dvs min fru, åkte till landet lite tidigare var det buss som gällde. När jag äntrade bussen på Nils Ericssons-terminalen var den faktiskt full. Något mycket ovanligt. Och passagerarna såg inte heller ut som vilken Svensson som helst, utan hade lite mer fantasirika frisyrer och kläder. Efter en liten kontakt med en person med vilken jag var känd visade det sig att denna ovanliga situation, med en full buss upp mot norra Bohuslän, berodde på en punkfestival i Munkedal. Nämligen Punk Illegal Festival.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Ja, där fick vi i alla fall svaret på frågan om vad Göteborgare ska I Borås att göra.

  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.361036–vad-ska-goteborgarna-gora-i-boras-

  Men visst glädjer det med lite fint Asta Kask!

  • Anders_S

   Hampus Fast festivalen var i Munkedal. Det var jag som var i Borås och åkte till sommarstugan i Bohuslän. För den delen så pendlar en stor mängd göteborgare till Borås varje dag. Dels till Högskolan, dels till jobb på exempelvis sjukhuset. Järnvägen är i uselt skick så det går oändligt antal bussar fram och tillbaka.

 • Ja, men du var i alla fall en Göteborgare i Borås! Så nu har vi ett svar till vår infrastruktursminister.

  Festivalen är jag bara avvundsjuk på i alla fall.